BLI KJENT MED FÆRØYENE - NORDEN VEST I HAVET

Av
DEL

InnsendtForeningene Norden i Skedsmo og Sørum inviterer til møte om Færøyene på Huseby gård Skedsmokorset torsdag 24. oktober kl. 1900.

Vi har fått en av Færøyenes mest kjente politikere Høgni Høydal til å komme til våre Foreninger sier Rolf Reikvam leder i Foreningen i Sørum. Høydal skal holde foredrag om Færøyene Nordens vestligste – historie, samfunn og politikk. Høgni Høydal er lagtingsrepresentant (stortingsrepresentant). Han har vært utenriksminister og fiskeriminister. Dessuten har han vært representant i Folketinget i Danmark. Høydal har vært representant i Nordisk Råd og i Nordisk ministerråd.

Færøyene kan oppleves som eksotisk og var en gang del av Norgesveldet. Siden 1814 har Færøyene vart del av Danmark. Fra 1948 har de hatt indre selvstyre med eget parlament og regjering. Landet består av 18 øyer og det bor omlag 50000 mennesker fordelt på 17 av øyene.

Færøyene har en rik litteratur. Vi startet derfor med et temamøte om litteraturen. Nå er det historien og Færøyene i dag som er på dagsorden. Neste år planlegger vi tur til Færøyene. Det kommer til å bli en spennende opplevelse sier Rolf Reikvam som allerede gleder seg og håper mange vil bli med.

Det blir kulturinnslag og enkel servering.

Inngangsbillett kr 100.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags