Gå til sidens hovedinnhold

Designstudenter selger egne produkter

Artikkelen er over 3 år gammel

Førsteårsstudentene på produktdesign ved HIOA jobber nå iherdig for å komme i mål med eksamensoppgaven. Produktene de lager skal stilles ut og selges på markedsdagen den 30. mai. Blant produktene finner vi alt fra kopper til kamerareimer.

Innsendt

30. mai inviterer produktdesignstudentene i førsteklasse ved HIOA avdeling Kjeller til designmarked. Markedet er en del av den siste eksamensoppgaven før sommeren, og studentene har fått i oppgave om å lage en serieproduksjon av et selvvalgt produkt.

Mulighetene er mange, ettersom studentene har tilgang til et keramikk-, metall- og treverksted. Blant produktene kan du finne mye forskjellig, som for eksempel oppheng til motorsykkelhjelmer, klokker, kaffefilter av keramikk , knagger og skisseblokker.

Gøy, men utfordrende

– Oppgaven har vært utrolig morsom, og det var spesielt gøy at vi kunne velge produktet vi skulle lage selv, sier produktdesignstudenten Axel Soldal. Men han legger til at det ikke bare har vært en dans på roser. Underveis kan det fort oppstå uventede problemer, som gjør at du bruker lenger tid enn planlagt. Klassekameraten, Sahar Palani, er veldig fornøyd med oppgaven, og forteller at hun synes det kan være litt vanskelig å disponere tiden riktig.

– Du vet aldri om det går bra eller dårlig før du faktisk får testet produktet ordentlig, men det er jo litt av moroa. Det har vært en veldig gøyal prosess, legger hun til.

Unikt design

Prisen på produktene til studentene ligger mellom 195 kr til 495 kr per stk. Prisen velger studentene selv, etter nøye vurdering av materialkostnader og utgifter. Dette er også litt av læringen til studentene.

Målet er å finne ut hvor mye det koster å lage ting, og hvor lang tid det faktisk tar å masseprodusere sine egne produkter. Produktene til studentene har hvert sitt unike design og en høy finish med god kvalitet.

Salget vil foregå 30. mai fra klokken 10.00 til 14.00 på HIOA avdeling Kjeller. Utvalget er stort, så kanskje du finner noe du mangler?

Artikkelen er sendt inn av Kaja Nøsterud

Kommentarer til denne saken