HERREDSHUSET PÅ JESSHEIM

TORSDAG 2. NOVEMBER KL. 20.00

Rita Engerdalen og Margit Bakken er Damer i Blues. I denne flotte, akustiske konserten hedres damene i bluesens historie og her blir det musikalske juveler fra noen av de store kvinnelige blueslegendene som f.eks. Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox og Big Mama Thornton.

«Damer i Blues» har gjennom 14 år på veien bygget seg opp til å bli et av Norges mest populære musikkprosjekter. Rita Engedalen og Margit Bakken har gitt ut kritikerroste og prisvinnende album under egne navn og i 2012 ga duoen ut sitt første album sammen. «Broken Soul Blues» høstet mange «femmere» på terningen og fikk flotte anmeldelser.

Rita og Margit har de siste årene hatt mange konserter sammen, der de viktige kvinnene i bluesens historie hedres. Duoen er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket.

I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues. Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Elizabeth Cotten og ikke minst Kristin Berglund, er noen av damene som får sin velfortjente hyllest i løpet av en konsert.

Rita og Margit håndterer gitarene selv og spiller på hverandres stemmer, som for øvrig utfyller hverandre usedvanlig godt…