Teatermoro i lange baner

Ellevilt: Musikalen «Spamalot» inneholder det meste av sang, dans og absurditeter, signert Monty Python, nå framført på Romerike folkehøgskole.Foto: Ingjerd de Graaff

Ellevilt: Musikalen «Spamalot» inneholder det meste av sang, dans og absurditeter, signert Monty Python, nå framført på Romerike folkehøgskole.Foto: Ingjerd de Graaff

Artikkelen er over 2 år gammel

Monty Python. Aristofanes. Alf Prøysen. Felles for dem er at de har signert teateroppsetninger på Romerike folkehøgskole denne helga.

DEL

Lørdag, er det premiere på Monty Pythons elleville musikal «Spamalot», som er bygd på filmen «Monty Python and the Holy Grail».

Regissør Espen Bråten Kristoffersen har en hel smørbrødliste over hva musikalen kan by på, og som han mener bør treffe et bredt publikum.

– Her er sang og dans, absurditeter, finurlige avsporinger, død og fordervelse, kjønnsrollehumor, klasseskillehumor og samfunnskritikkhumor.

– Ikke mer?

– Jo da, i tillegg religionshumor helt uten selvhøytidelighet, med påkledde og lettkledde dansere, sier han.

Historien er som følger: Kong Arthur samler en gjeng riddere for å finne Den Hellige Gral. På befaling fra Gud. Men hva er Den Hellige Gral?

– Bli med oss inn i kong Arthurs elleville eventyr, oppfordrer regissør Kristoffersen.

I tillegg til en premierespent skuespillerstab har han med seg koreograf Lena Hjorth Grøtlien Nesbakken og orkesterleder Eirik Bøhn Berntsen.

Premiere i Teaterlåven lørdag kl. 18.30. Spilles også 15., 16., 18., 19., 20. og 21. april kl. 18.30. Varer ca. 2 t og 15 min. inkl. pause.

Teater om kjønnskamp

«Lysistrata» er et teatershow om kjønnskamp basert på det 2429 år gamle stykket «Lysistrata» av Aristofanes.

De atenske og spartanske kvinnene med Lysistrata i spissen har sett seg lei på årevis med krig og drap og setter ut i livet en listig og forførende plan for å skape fred.

– Her blir det både teater, musikk og masse humor, lover regissør Inga Josefine Ibsdotter Lilleaas

Premiere i Stallen i kveld, fredag kl. 19.00. Spilles 14., 15., 17., 18. og 19. april kl. 19.00. Varer 1 t 20 min.

Trost i taklampa

Alf Prøysen har skrevet en av Det norske Teatrets største suksesser, musikalen «Trost i taklampa». Finn Ludt komponerte musikken, som ble folkekjær med vakre melodier som «Blåklokkevikua» og Snekkersvekaras humørfylte sanger.

Regissør Tore Østvang kan opplyse at Romerike folkehøgskole satte opp «Trost i taklampa» i 1993.

– Nå, 25 år senere, vil en ny generasjon elever bli kjent med Prøysens fantastiske univers. Fortsatt med glimt i øyet, og fortsatt med et alvor som gjør forestillingen til en sterk opplevelse, mener han.

Spilles 13. 14. 15. og 16. april kl. 18.30. Varer 2 t 15 min. inkl. pause.

25 år med Claudia Scott

Claudia Scott slapp høsten 2016 albumet «Let the Ribbons Fly». Albumet fikk fantastiske anmeldelser og ble nominert til Spellemannspris. Dette albumet fulgte opp uttrykket fra spellemannsvinnende «Follow the Lines» (2015), og det gjenspeilet hennes musikalske røtter.

I år markerer Claudia Scott 25 år som soloartist og gir ut en nummerert utgave av «Flowers & Thorns» på vinyl. Også dette albumet ble nominert til Spellemannsprisen.

Kulturbanken Kreti & Pleti, Jessheim, lørdag kl. 21

Korpsene spiller opp

I løpet av helga vil man kunne få høre musikk på et høyt musikalsk nivå når Distriktsmesterskapet for korps avvikles i Lørenskog hus og Kjenn samfunnshus. Korpsene viser at korps er mer enn 17. mai. Det strekker seg over lørdag og søndag og er åpent for publikum. Regjeringen har erklært 2018 for Musikkorpsenes år, og Norges Musikkorps Forbund fyller 100 år i år. Samtidig er Lørenskog nok en gang vertskap for mesterskapet.

Lørenskog hus og Kjenn samfunnshus lørdag og søndag. Les mer på musikkorps.no

Flørt med Seniorkabaret

Søndag er det premiere på Seniorkabareten «Sommerflørt», som trolig vil trekke flere tusen publikummere til Nes kultur – slik kabareten gjør hvert år. Da kommer busslaster fra Hedmark i nord til Østfold i sør i tillegg publikum fra hele Romerike. Den første Seniorkabareten ble vist på Årnes gamle skole i 1999 før den flyttet til Nes kulturhus i 2007.

Premiere i Nes kulturhus søndag kl. 18. Vises også hele neste uke.

Staffan på Scene 5

Staffan William-Olsson Trio består denne lørdagen av Terje Gewelt på bass og Hermund Nygård på trommer, i tillegg til Staffan på gitar. Gruppa spiller jazzversjoner av bl.a. ABBA, Black Sabbath, Creedence, Nancy Sinatra, Ricky Martin, Lill Lindfors, Thorbjørn Egner, Geir Tveit og Willie Nelson.

Scene 5 lørdag kl. 14

Helt kål!

KåL er et lokalt Knutsen og Ludvigsen-tributeband med alle de lekne, herlige låtene til den kjente duoen på repertoaret. Det får publikum virkelig høre i denne gratisforestillingen. Duoen byr på uhøytidelig og morsom musikk. Her blir det grevlinger, kuer, konger, syltetøy, matpakker og juba, juba med allsang.

Kulturverket Flammen, Nittedal, lørdag kl. 12.

Det beste fra 70-tallet

Få med deg det beste fra 70-tallet. Skedsmo Voices og Young Voices inviterer til 70-tallsshow med bl.a. diskorytmer, pop og symfonisk rock. Her vil du få høre noen av favorittene dine, som David Bowie, Jackson Five eller Joni Mitchell.

Skedsmo samfunnshus lørdag kl. 17

Hans Børli i ord og toner

Visesangeren Erik Lukashaugen fikk sitt gjennombrudd da han sang tekster av «skogens dikter» Hans Børli på sitt debutalbum «Av en sliters memoarer» i 2013. Albumet ble godt mottatt, og han ble belønnet med Vidar Sandbecks kulturpris. Lukashaugen er straks aktuell med sitt fjerde album og som på debuten har han også denne gang tonesatt Hans Børli. Publikum vil få høre utdrag av begge albumene. Sverre Eier forteller litt om Hans Børli, som i år kunne feiret sin 100-årsdag. Skedsmo samfunnshus fredag kl. 19

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags