– Dette er en versjon som bygger løst på eventyret om Snøhvit. Vi har beholdt grunnhistorien, men har laget vår egen vri med flere lokale referanser, forteller markedssjef Line Goplen Höfde i Barne- og ungdomsteateret Tut & Kjør.

Teatergruppa har i år 25 års- jubileum, og fredag 3. november har de premiere på sin forestilling «Snøhvit» i Bingfosshallen på Sørumsand. De skal sette opp åtte forestillinger.

Dverger på Tertitten

– Vår regissør Juliane Husvik Sukkerstad har gjort flere oppsetninger på Romerike tidligere, og det var hennes idé å gjøre historien lokal. Jeg synes det har blitt en morsom vri, sier Höfde.

Hun forteller at det er 28 barn og ungdommer som står på scenen denne gangen.

HER ER RBs «DET SKJER»-kalender

Her møter man blant annet Snøhvit som er fra Sørumsand, prinsene Alfa og Degg fra Skedsmo og Fet og de sju dvergene som jobber på Tertitten. Og i fortellerrollen finner man både en ulv og en chihuahua.

– Selv om vi har gjort noen egne grep, vil folk kjenne igjen hovedhistorien hvor blant annet dvergene finner Snøhvit hjemme hos seg og tar seg av henne, sier Höfde.

Det er Astrid Svennebye Aanerud som spiller rollen som Snøhvit.

Mye musikk

– Forestillingen passer egentlig for folk i alle aldre, helt fra barn i barnehagealder og oppover. Vi har mye musikk som ikke er så veldig gammeldags, så her er det nok mye mange vil kjenne igjen, forteller markedssjefen.

Hun sier at de har med seg fem unge musikere som spiller live under forestillingen. Det er Marcus Tobias Nilsen som er kapellmester.

– Det er vi foreldrene selv som står for lys, lyd, kulisser, kostymer og sminke, men vi leier inn profesjonell regissør, forteller Höfde.

– Gjør dere noe ekstra siden dere har jubileum i år?

– Vi slår alltid på stortromma hver gang vi setter opp forestilling, vi. Men det er klart at det er ekstra gøy å sette opp en forestilling med lokal vri når vi har jubileum, sier hun.

Tidligere har år teatergruppa satt opp stykker som blant annet «Rockeulven», «Annie», «Oliver», «Trollmannen fra Oz» og «Jungelboken».

– Vi prøver alltid å sette vårt eget særpreg på forestillingene, sier Höfde.

Premiere på Bingfosshallen, 3. november, klokka 18.30. Spilles også 4, 5, 7, 8, 10 og 11. november.

Her er 7 andre tips for helga:

Releasekonsert da capo

Jessheim: Duoen Sønnavind er klar med sitt andre album, og dette markeres med konsert i Kulturbanken Kreti & Pleti på Jessheim lørdag.

Duoen består av Lene Viktoria Gulbrandsen og Trond Hultgren, og for anledningen har de med seg fullt band; Luis Landa-Schreitt på trommer, Even Schau Bratli på bass, Gunder Søgård på gitar og Knut Hem på dobro. Det er de samme musikerne som spiller på det nye albumet, som har fått tittelen «Gjenklang».

Jessheim, Kreti & Pleti lørdag kl. 16

Få billetter igjen til Vamp

Jessheim: Vamp trekker fulle hus hvor enn de spiller, og trolig blir søndagens konsert i Ullensaker kulturhus også utsolgt. Vamp tilhører eliten av norsk musikkliv. Bandet har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Som været på Vestlandet er de fulle av kontraster; fra det voldsomme og dramatiske til det lune og inderlige. Gjennom 26 år har de spilt inn 10 studioalbum, gitt ut 14 album totalt.

20. oktober slapp Vamp sitt 11. studioalbum, «La la la».

Ullensaker kulturhus søndag kl. 19

Nelly sjørøver går i land

Skedsmokorset: Huseby familieteater fyller 10 år og fredag har de premiere på familieforestillingen «Nelly Fox, en sjørøvermusikal», skrevet og regissert av Turid Lisbeth Nygård. Nelly Fox har hatt et spennende liv som sjørøver, men nå har hun trukket seg tilbake og åpnet restaurant Planken. Rundt henne skjer det mye spennende. Musikken besørges av Palle Wagnberg med band.

Skedsmo samfunnshus, premiere fredag kl. 19. Spilles også lørdag og søndag kl. 16 og mandag og tirsdag kl. 18.

Militærhistorie på Gardermoen

Gardermoen: Forsvarets Flysamling Gardermoen har åpent hver lørdag og søndag. Kom innom og se Sør-Norges største flymuseum, med 39 fly og helikoptre i tillegg til at hundrevis av gjenstander og foto er utstilt. Mulighet til å sitte i cockpit på jagerfly. Kafé og butikk. Mer informasjon på flysam.no.

Lørdag-søndag kl. 12–16.

Kulturmix i Lillestrøm

Lillestrøm: I år er det 10-årsjubileum for det fargesprakende arrangementet Kulturmix, der lag og foreninger i Skedsmo skaper en unik møteplass for mennesker fra hele verden. Det blir forestillinger, torg med informasjonsstands, verksteder for barn og mange smaksprøver fra ulike matkulturer.

Lillestrøm kultursenter lørdag kl. 12–16. Fri entré

En sjelden konsertopplevelse

Jessheim: Det blir en sjelden konsertopplevelse når tre av våre største tekstforfattere og låtskrivere de siste 40 årene spiller opp lørdag kveld. På scenen møtes Trond Granlund, (bildet) Asle Beck og Trond Ingebretsen ( Bjølsen Valsemølle ) på Kulturbanken Kreti & Pleti lørdag kl. 21-23.

Brahms for full musikk

Lørenskog: Lørenskog mannskor og Romerike symfoniorkester inviterer lørdag til en Brahms-konsert i Storstua i Lørenskog hus, og til sammen blir de over 90 musikere og sangere. Johannes Brahms regnes som en av de mest betydningsfulle europeiske komponister i andre halvdel av

1800-tallet, og han ble i sin tid sett på som Beethovens etterfølger.

Solister er Stepan

Frolov på fiolin og Ingrid Dominique, alt. Dette blir en av de største klassiske konserter som er arrangert i Lørenskog hus. Lørdag kl. 18