Det blir mer enn høye toner på sommernattsoperaen på Blaker Skanse.

Songvoll har tidligere gjort seg bemerket på tv-skjermen som deltaker i Norske talenter. Hun er leder for Oslo Operafestival og har sin daglige jobb som kulturkonsulent på Universitetet i Oslo. I 2008 fikk hun Oslo bys kunstnerpris.

Nå ser hun fram til å være en av mange lokale utøvere som står på scenen når utendørskonserten, som arrangeres av romeriksspillene, begynner lørdag 20.00, med et musikalsk spenn «fra barokk til Broadway».

– Det er nesten utelukkende lokale utøvere med, likevel er det kunstneriske nivået meget høyt. Dette blir en forrykende aften med opera, musikaler og pomp og prakt, sier Songvoll.

Publikum får også høre Rita Therese Ziem, Maria Sveinungsen, Rolf Conrad, ungdomskoret Skedsmo Voices og Sørum Musikklag. Ungdomskoret er en gruppe på rundt 65 barn og unge, Sørum Musikklag et brassband som nylig gjorde seg bemerket med en seier i 3. divisjon i årets utgave av NM for Brassband i Bergen.

– Publikum får oppleve alt fra sarte toner fra Händel til ekte operadrama ispedd flørt og kjærlighet, og så til slutt musikal som får de fleste til å felle en tåre eller to. Innimellom lover vi at latterdøren står på vidt gap og god stemning. sier Songvoll, og minner på at publikum ikke trenger å forstå alt som foregår for å få en god opplevelse.

– Opera skal ikke forstås, den skal nytes!

Sommernattsopera på Blaker Skanse, lørdag 17. juni. Arrangør er Romeriksspillene.

Teater med Tertitten som kulisse

Denne helga er en stor kulturhelg i Sørum. Det lokalhistoriske spillet «Skinner til frihet» foregår med museumstoget Tertitten som kulisse. Handlingen er lagt til 2. verdenskrig og her handler det både om kjærlighet, svik og motstandskamp. Publikum møter opp ved Sørumsand stasjon og blir med toget til Fossum stasjon. Handlingen utspiller seg både ombord i toget og på Fossum stasjon.

Sørumsand stasjon, fredag kl 18 og lørdag og søndag kl 14 og 17.

Vær så god, sitt!

Sven Ivar Dysthes sittemøbler har preget både private hjem og offentlige bygg siden 60-tallet. I Lørenskog hus vises utstillingen «Dysthe Design. Swinging 60». Publikum inviteres ikke bare til å se på, men også få synke ned i noen av de ikoniske møblene som er designet av Dysthe, hvis mantra er at god design skal smelte på netthinnen slik god mat smelter på tungen. Så da er det bare å si: Vær så god, sitt!

 

Byfesten er et av årets store høydepunkter for byen Lillestrøm. I helgen myldrer det av aktivitieter i hele byen. Skal vi få anbefale noe herfra måtte det bli å få med seg stemningen på Torvet når Arne Hurlen og Postgirobygget inviterer til folkefest lørdag kveld klokka 20. Er du glad i ABBA anbefales ABBA-showet på kultursenterets utescene klokka 22 lørdag. God byfest!

For fullt program, se www.byfesten.no

Barnas dag på Skansen

Hva skjer om kunstnere inviterer en rekke barn slik at de kan lage kunst sammen med kunstnerne? I helgen arrangerer seks kunstnere fra Kunstskansen workshop for barn mellom åtte og tolv år. Barna inviteres til å lære om ulike materialer kunstnere jobber med, og ikke minst skal de kreative genene få en skikkelig treningsøkt. Påmelding skjer via Facebook, søk på Barnas Kunstskanse.

Blaker skanse, fredag–søndag.

Kulturskolen fyller 50 år

Ullensaker kulturskole fyller 50 år i år og det markeres med stor festforestilling. Blant gjestene er fiolinisten Ingrid Berg Mehus, som startet sin musikalske karriere nettopp i kulturskolen.

Ullensaker kulturhus, søndag kl 17.

Markerer Wergelands bursdag

På Stein skole markeres Henrik Wergelands fødselsdag med foredrag av filosof Einar Duenger Bøhn. Han skal snakke rundt temaet: «Hva er meningen med livet?». Etter foredraget er det åpent for diskusjon med publikum.

Stein skole i Nes, lørdag kl. 13.

Byvandring med Tore Kværner

Hypp på litt Jessheim-historie? Da kan du møte opp i Storgata (ved festtorget) 13.00 søndag. Tore Kværner er guide og kjentmann på turen. Følg hans rygg og du vil få en dose historie og en dose visjoner. Turen tar halvannen time. Det kan være lurt å ta med litt mat og drikke på reisen gjennom byen på Øvre Romerike.