– Jazzklubben hadde fast tilholdssted på Fagerborg Hotel i over 19 år, men nå har vi flyttet. Så jubileumskonserten holder vi på vårt nye sted, Scene 5 i Lillestrøm kultursenter, sier Odd Herman Brubak. Han opplever likevel at de er på kjent mark.

Utvider tilbudet

– Ja, vi har i alle år hatt et godt samarbeid med kultursenteret, noe ikke minst det årlige Ribbejazz-arrangementet i romjula er et synlig eksempel på. Når Fagerborg Hotel nå har avviklet sin virksomhet, var det et opplagt valg for jazzklubben å velge kultursenteret og Scene 5 som sitt nye tilholdssted, sier jazzlederen.

Hver lørdag i sesongen fortsetter derfor jazzkafeene, og nå med et enda bredere tilbud enn tidligere.

– I tillegg vil vi ha flere kveldskonserter i større format på flere av de andre scenene i kultursenteret. Senere i år vil 20-årsjubileet bli markert med et større arrangement.

Satser på ungdommen

Lillestrøm Jazzklubb var et begrep på 1970-tallet, men lå i mange år nede. 31. januar 1998 dro jazzklubben i gang med stor suksess, ikke minst takket være de populære jazzkafeene. Hver lørdag ettermiddag var det stadig nye navn på plakaten, og en ryktene om et lydhørt og entusiastisk publikum spredde seg raskt i miljøet.

– Etter 20 år er publikumsinteressen fortsatt like stor og viser med tydelighet at jazzklubben har og hadde livets rett, sier Brubak. Han vil spesielt nevne ungdomssatsingen som et prioritert område.

– Det er viktig for klubben å bringe fram nye unge jazzutøvere. Derfor har de også opprettet en Ungjazz-pris som skal stimulere unge lovende lokale musikere til å satse på jazz, sier han.

Både gjennom samarbeidet med musikklinja på Lillestrøm videregående skole, gjennom å tilby unge musikere plass på arenaer å spille på, barnejazz konserter og på andre måter har klubben vist at det er ingen motsetning mellom jazz for gammel og for ung.

Oslo Radio Orkester får æren av å markere 20-årsjubileet lørdag. Orkestret byr på en tidsreise til radioens barndom, og det meste av repertoaret stammer fra 1920-50-tallet, fra den tiden jazz var pop og musikken groovet i mono.

Lillestrøm kultursenter,

Scene 5 lørdag kl. 14

«Svært god forestilling»

RBs anmelder trillet terningkast fem etter premieren på Ullensaker teaters «The Wiz». Musikalen bygger på den opprinnelige historien, «Trollmannen fra Oz», slik vi kjenner den i filmen med Judy Garland fra 1939. Den så dagens lys i 1974 og har blitt satt opp på musikalscener over hele verden. RBs anmelder mener det er «en flott forestilling med fart og spenning. Det er tempo i spillet og gode sangere som har de ulike rollene.»

Ullensaker kulturhus fredag kl. 19, lørdag og søndag kl. 18

 

Glimt fra 40 teater-år

I forbindelse med Eidsvoll amatørteaters 40-årsjubileum i 2018 framføres en kabaret i Eidsvoll prestegård. Kabareten har fått tittelen «Gylne øyeblikk» og er akkurat det; minneverdige scener fra noen av teatrets produksjoner gjennom årene.Det vil bli vist scener fra bl.a. «Peer Gynt», «Jeppe på Bjerget», «Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe», «Den innbildt syke», «Den stundesløse» (bildet) , «Spelemann på taket», «Oklahoma» og «Kjære Løgnhals».

Eidsvoll prestegård, fredag kl. 18

Åpner Sørumfestivalen

I dag, fredag, er det igjen klart for Sørumfestivalen, som byr på et bredt program flere steder i kommunen fram til og med 4. februar. Asle Beck har siden gjennombruddet i 2008 med platen «Tanker fra i går», og i Frogner kultursenter byr han på et konsert med både tidligere og nyere sanger. Med radioslagere som blant annet «Skur 55», «Varme vinder» og «Grünerløkka» har Beck vist seg fram som en artist med iørefallende visepop.

Frogner kultursenter i kveld fredag. Dørene åpner kl. 19. sorumfestivalen.no

 

Händels mektige verk

Lokale solister og lokalt kor og orkester framfører søndag Händels monumentale oratorium «Messias» med solister, kor og orkester. Dette er et av de mest kjente og kjære klassiske verkene som noen gang er skrevet. Messias ble skrevet i 1741, og oppnådde raskt en popularitet som har blitt få andre verker til del. Mange forbinder Messias med julen, men dette verket passer like godt når som helst på året. Dirigent for det hele er kantor i Nes, Øyvind Sørum.

Nes kirke søndag kl. 19

Stiller ut i Sandbekkstua

Ingela Adamson og Kjersti Rahbek Hvamb stiller ut i Sandbekkstua.

Utstillingsåpning 27. januar kl. 12. Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl 12:00 - 16:00 til og med søndag 11. februar.
 

Stiller ut i Stasjonsgalleriet

Sørum Kunstforening inviterer til utstilling med Morten Langhoff i Stasjonsgalleriet under Sørumfestivalen. Utstillingen varer til og med 4. februar 2018. Utstillingen vise oljemalerier i store og små formater, som motivmessig viser folk som bader, vasser eller er på stranden kombinert med en viss abstrakt geometri eller flateinndeling i bakgrunnen.

Frogner stasjon, lørdag og søndag 13 – 16. Velkommen til åpning lørdag 27. januar, kl. 13

I have a dream

Den berømte talen til Martin Luther King går som en rød tråd gjennom forestillingen i Lørenskog hus.

– Det er ikke mulig å være uberørt av alt som skjer i verden, sier produksjonsansvarlig Kjersti Eggum. Tematikken rundt menneskerettigheter, likeverd og demokrati er like aktuell i dag, som den var for 50 år siden, da Martin Luther King ble drept. Under forestillingen vil publikum få et rikt innblikk i ulike sjangre, og de mer tradisjonelle kunstformene som sang og musikk får følge av akrobatikk, ulike dansearter og videografikk. Både slavenes historie og nåtidens dramatiske nyhetssaker om Middelhavets båtflyktninger blir bragt til live gjennom uttrykksfulle skyggeteater-scener.

Forestillingen er et samarbeid mellom Lørenskog musikk- og kulturskole, Den kulturelle skolesekken, kulturhuset Lørenskog hus, Kultur og Oppvekst og utdanning i Lørenskog kommune.


 


Lørenskog hus, lørdag kl 16 og 18