8 tips til kulturopplevelser i helga

Yiiihaaa!: – Halden er drøyt 350 år gammel, mens Jessheim er en fem år gammel by. Det er klart vi har mye å lære om det å være by, ikke minst å bruke byen, sier Øyvind Mo Larsen (t.v.). Sammen med bandet Lo-Fi Voodoo – og importert bisonhode – vil han bidra til å gi litt bylyd på Jessheim denne helgen.Foto: Hi-Five

Yiiihaaa!: – Halden er drøyt 350 år gammel, mens Jessheim er en fem år gammel by. Det er klart vi har mye å lære om det å være by, ikke minst å bruke byen, sier Øyvind Mo Larsen (t.v.). Sammen med bandet Lo-Fi Voodoo – og importert bisonhode – vil han bidra til å gi litt bylyd på Jessheim denne helgen.Foto: Hi-Five

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Bylyd

Jessheim: Det blir gjenklang av både Halden og Jessheim når banneret til Bylyd 2017 heises til topps i alle heisekraner du ser i «Jessheim City Of Lights» i kveld og i morgen.

– Jessheim er en fersk by og vi er nødt til holde akkurat den fanen høyt og øve oss på bystolthet og løsgjengeri av den oppbyggende og patriotiske sorten, sier initiativtaker og bypatriot Øyvind Mo Larsen.

Sammen med sitt undergrunnsband Lo-Fi Voodoo inviterer han til videopremiere med innlagt konsert i kveld, fredag.

– Vi gleder oss til å vise musikkvideoen på storskjerm. Vi hyret inn den amerikanske regissøren Sam Coyote til å stå for produksjonen. Jeg møtte ham da jeg gikk på film-workshop i San Francisco i sommer, sier Mo Larsen.

– Videoen er filmet i Albuquerque i New Mexico i USA og på Jessheim, og jeg klarte å overtale en av Jessheims siste byoriginaler Jan Ove Hansen til å bekle en rolle. Det angrer vi litt på i ettertid, for han var ikke veldig villig til å ta regi, sier Mo Larsen.

– Men er Sam Coyote en ekte person?

– Det vil jeg så absolutt påstå og hevde.

Lo-Fi Voodoo steg opp fra asken til The Men They Couldn't Shave, og «Lo-Fi» har sakte, men sikkert spilt seg opp i marsjfart de to siste årene. Foruten Øyvind Mo Larsen består bandet av Jan H. Peeters, Hans Petter Kværner, Svein Peeters og Dr. Brian Tierney, bandets eneste medlem av utenlandsk opprinnelse.

Plakaten til Bylyd 2017 toppes av Onkel Tuka fra Halden. Det gleder Øyvind Mo Larsen.

– I mine øyne står Onkel Tuka og Halden for mange av de verdiene jeg ønsker Jessheim skal utvikle ytterligere: bystolthet, framsnakking av stedet vårt og holdningen om at det vi gjør og står for på Jessheim er på våre premisser, sier han og legger til:

– Jeg håper folk kommer både fredag og lørdag kveld. Vi har priset oss slik at du får tre konserter for én. Lo-Fi Voodoo hekter på Tom Stalsberg og varmer opp for Onkel Tuka lørdag kveld.

Lørdag klokka 15 (gratis inngang) inviteres det til byprat i Kulturbanken Kreti & Pleti. Da vil kulturrådets Rolf Baardseth synse, informere og forsøke å sette fingeren på hva kulturens plass skal være i framtidens bybilde. Pratemakker er journalist og byentusiast Øyvind Mo Larsen. Det åpnes for spørsmål. Bruk byen.

Jessheim, Kulturbanken i kveld fra kl. 19.00 (Lo-Fi Voodoo) og lørdag kl. 15 (byprat) og 19.30 (Onkel Tuka + Lo-Fi Voodoo).

Jakter på Juleskurken

Proppfull av humor, fengende musikk og dyktige skuespillere skildrer kampen mellom det gode og det onde. Handlingen starter lille julaften hjemme hos Ingrid. Etter at Ingrid, pappa og farmor har sovnet gjør den fryktede Juleskurken sitt inntog i huset. Sammen med sin assistent Piperenseren stjeler han alle pakkene som ligger under treet.

- Det er med stor glede vi tar fatt på vår tredje runde med «Jakten på Juleskurken». Forestillingen har etter hvert etablert seg som en skikkelig førjulstradisjon hos mange, og det tar vi på alvor. Vi har strammet inn litt her og justert litt der, så de som kjenner stykket godt, vil merke noen små forskjeller. Vi er veldig glade i denne forestillingen og gjør vår beste for at alle skal få en strålende teateropplevelse, sier regissør Morten Bergheim, som også har rollen som Piperenseren.

 

Lillestrøm Kultusenter fredag kl. 18, lørdag og søndag 13 og 16.

Jul i gamle dager

Forestillingen følger familien og husmennene på Østgarden i den hektiske tida før jul med slakting, baking og vasking og andre juleforberedelser. Og nissen holder naturligvis til på låven. Forestillingen er spekket med kjente og kjære julesanger. På scenen er det profesjonelle musikere og solister, samt dyktige lokale skuespillere og sangere. Under forestillingen bakes julebakst på scenen. Dette er en forestilling for alle sanser!

Nes Kulturhus, fredag kl. 19, lørdag kl. 13 og 17 og søndag kl. 16.

Monster i do

Nå sitter Alma fint i det. Hun skal i bursdag, men mamma sier at hun ikke får lov til å gå før hun har tisset: «Vi skal ikke ha enda en episode». Det som mamma ikke vet, som gjør det hele ganske komplisert, og kanskje til og med farlig, er at det bor et monster i do! Det har Alma sett med sine egne øyne, og hun har faktisk ikke noe lyst til å bli bitt i rumpa. Heldigvis for Alma er dette dagen da Dr. Do bestemmer seg for å dukke opp!

Passer for barn fra 3-8 år.

Lørenskog Hus, lørdag kl. 13.

Akke's jul

Her får du høre Norge's og Eidsvoll's egen «humordronning» GT Sara's tolkning av julesanger, men også to av Norges mest anerkjente og populære artister kommer til Eidsvoll denne kvelden. Å få oppleve Julen's høytid, og ikke minst høre Jenny Jensen, og Merethe Trøan's fantastiske tolkninger av julesanger - er en opplevelse man ikke bør gå glipp av. Det blir høytid, humor, glede, og sannsynligvis noen overraskelser.

Eidsvoll kirke, søndag kl. 18.

Familiegreier!

Det som før var ryddige og kjedelige A4-familier er blitt en salig blanding av mine barn, dine barn, eks-svigermor og den nye typen til bestefar. Så hva er egentlig en familie? Dora Thorhallsdottir tar opp et tema de aller fleste kjenner seg igjen i.

Ullensaker Kulturhus, fredag kl. 19.

Aladdin!

Historien om fattiggutten Aladdin, om en vakker, men bortskjemt prinsesse og en magisk lampe. Den onde Jafar kommer til barnehjemmet for å ta med Aladdin på en reise han aldri vil glemme, eventyret er i gang.

Lørenskog Hus - Storstua, fredag kl. 18, lørdag kl. 13 og 16 og søndag kl. 16.

TraktorJul

I TraktorJul er alle med - Gråtass, Grynet, Goggen, Gamlefar og begge skurkene. Det er duket for spenning, latter og mange forviklinger når Gråtass nok en gang må ordne opp på gården!

Ullensaker Kulturhus, søndag kl. 14 og ekstraforestilling kl. 18.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags