8 juleaktige ting å gjøre i helga

Artikkelen er over 2 år gammel

Lysten på julekonsert? Her er åtte kulturtips til helga.

DEL

Tilbake til 80-tallet

Back in Time lager partystemning i julebordssesongen! Det var stinn brakke og høy partyfaktor sist disse gutta spilte i Kulturbanken og nå er de tilbake for å få det til å rykke i rockefoten. Back in Time er et Jessheimband som spiller pop og rock fra det gode 80- og 90- tallet med store muligheter for allsang. Lett blanding av norske og utenlandske godlåter vil lage god stemning denne kvelden.

Kulturbanken Kreti & Pleti, Jessheim, fredag kl. 22.

Blues på Kulturpuben

JT Lauritsen & The Buckshot Hunters er et av landets mest renommerte og hardtarbeidende band. De spiller en herlig blanding av blues, rock'n'roll og soul krydret med en dash zydeco og tex-mex, noe som gjør at fleste har vondt for å holde rockefoten i ro under deres konserter. Bandet har turnert over hele Skandinavia og til så fjerne steder som Svalbard og Australia, og blitt like godt mottatt overalt. Lørdag spiller de i Lillestrøm.

Kulturpuben, lørdag kl. 22.

Jul i stua

Julekonsert med storbandet Stua17 og vokalist Emilie Smestad. Emilie har plukket ut en rekke kjente julesanger som swinger og skaper den rette stemningen en uke før jul. Emilie er ferdig utdannet jazzvokalist og gleder seg til sin første konsert i hjembygda.

Kulturverket Flammen, Nittedal, lørdag kl. 14.

Mektige Händels Messias

– Händels Messias er et av de mest kjente store juleverkene. Ofte settes verket opp av mange sangere og stort orkester. Vi har valgt å gjøre det litt annerledes. Vi har med 27 sangere og et mindre orkester. På denne måten kommer hver enkelt korist mer fram, og jeg synes også at klangen blir veldig bra, sier dirigent og kantor Michel Zelissen i Gjerdrum.

Prosjektkoret som han leder setter opp Händels Messias 17. desember i Gjerdrum kirke.

PROSJEKTKOR: Et kor bestående av 27 sangere som er satt sammen for anledningen skal framføre Händels Messias i Gjerdrum kirke på søndag. foto: privat

PROSJEKTKOR: Et kor bestående av 27 sangere som er satt sammen for anledningen skal framføre Händels Messias i Gjerdrum kirke på søndag. foto: privat

Julekonsert i Fet

Fet Janitsjar inviterer store og små til julekonsert. Soloartist er Maria Mohn som jobber som sanger, låtskriver, pianist, humorist og skuespiller. Arbeidstittelen på årets konsert er «Julemusikk gjennom tidene». Julens melodier settes inn i en historisk sammenheng.

Fet kirke, lørdag kl. 16.30

Teater med julestemning

Juniorgruppen i Trollskogen Teater gir deg den gode julestemningen en uke før julaften med stykket «Fattigbarnas jul». Forestillingen handler om noen barn som ikke har noen ting til jul, men nissene i skogen prøver å hjelpe til, selvom trollene i skogen prøver å lage vanskeligheter. Så får vi se da, om det blir jul i skogen til slutt!

Et koselig julespill med mye sang og som egner seg for barn i alle aldre. Gratis adgang.

Kulturverket Flammen, Nittedal, søndag kl. 13 og kl. 16.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags