Gå til sidens hovedinnhold

Bygderevy med dugnadsånd

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

Det vakte mye glede og latter da Gjerdrum Bygderevy gjenoppstod etter tre-fire tiårs stillhet i fjor. Det ble feiret 70 års jubileum med tre utsolgte forestillinger i Gjerdrum Kulturhus. Denne gangen er det dugnadsånden som skal vekkes til live.

Lokal vinkling

Det er ikke lite som blir usagt om lokalmiljøet når Gjerdrum Bygderevys aktører går på scenen 15,16, og 17.november. Kortreiste og økologiske sketsjer står i kø for å bevege lattermusklene til gjerdrumsokninger og andre som forvilla seg inn på fylkesvei 120 retning Ask. Lokale politikere skal henges ut til tørk og stemningen skal løfte taket på kulturhuset hele fire forestillinger. 

- Det er fantastisk å kunne vise frem sketsjer og sanger om Gjerdrum til Gjerdrum. Men uansett hvor lokalt det blir, så er det problemer og humor alle kan kjenne seg igjen i, forteller regissør og manusforfatter, Emrik Vatndal.

- Noe er så og si ekte hendelser, og andre sketsjer er et tenkt scenario med en humoristisk vri. Og vi kan hinte om RB-journalister som fabrikkerer "fake news", Romerikes første brudepar viet av en ordfører, og en dose god og dårlig dugnadsånd.

Godt forhåndssalg

Det er ikke tvil om at bygderevyen blir godt mottatt. Med tre utsolgte forestillinger i 2017, så har de økt til hele fire stykker i år. Og til nå har 1/3 av billettene blitt revet vekk, og man skal være rask om man vil ha billett til premieren torsdag 15.november.

- Det er veldig gøy med så stor interesse, og man får alltid spørsmål om revyen når man møter kjentfolk på butikken, sier Vatndal.
Som håper at alle som har lyst til å få med seg årets utgave av revyen får plass. Billetter får man kjøpt på nett og på Gjerdrum Bibliotek.
 

Under årets arrangement har de med seg bandet The Husbands og Aleksander René Frontéri som kapellmester. Nordvæst Mat & Drikke står for serveringen, og byr på dugnadsmat og alle rettigheter.

Revyen spilles 15, 16 og 17.november, kl 19 torsdag og fredag, og kl 16 og 20 på lørdag. 

Kommentarer til denne saken