Varmt engasjement for et mer demensvennlig samfunn på Frogner

Janne Mette og Anders fra Apoteket var begge fornøyd etter kvelden med fokus på demensvennlig samfunn

Janne Mette og Anders fra Apoteket var begge fornøyd etter kvelden med fokus på demensvennlig samfunn Foto:

Av
DEL

InnsendtEtter at kommunestyret i Sørum i fjord vedtok kampanjen et mer demensvennlig samfunn, og ordfører Marianne Grimstad Hansen tidligere i år signerte avtalen med Nasjonalforeningen for folkehelsen, har Marianne Lingner og Rosita Eliassen fra Demensteamet stått på for å komme i gang.

Onsdag kveld var det klart for kurs på Frogner, innehaver på Frauna stilte opp med møterom og kaffe. Godt oppmøte, god stemning og oppriktig engasjement var det som møtte oss. Målet med kampanjen som også er hovedmålet til Nasjonalforeningen for folkehelsen er et mer demensvennlig samfunn. Et mer demensvennlig samfunn handler om å møte personer med demens på en god måte. Gjennom at flere i samfunnet kan litt mer om demens blir det lettere å leve med sykdommen.

Kampanjen er et samarbeid mellom Nasjonlaforeningen for folkehelse, norske kommuner og næringslivet. Man tar sikte på å tilrettelegge lokalmiljøet slik at også personer med demens lettere kan delta i vanlige hverdagsaktiviteter. Selve kurset tar ca en time, inkluderer filmer og gode råd til servicenæringen. På Frogner på onsdag ble det god dialog og man tok seg tid til spørsmål og å høre på opplevelser kursdeltakerene delte. Janne Mette Andreassen er en av ca 4000 personer i Norge som har fått demens i ung alder. Janne Mette fortalte om sin opplevelse med Alzheimer, og knyttet det opp til kurset med egne erfaringer og gode råd til de fremmøtte. Etter kurset på Frogner gleder vi oss til å fortsette dette viktige arbeidet videre i Sørum. 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags