Gå til sidens hovedinnhold

Nå filmes «Nye Norske Byggeklosser» på Romerike

«Nyinnspilling» av filmklassiker kan havne i byen på Øvre Romerike

Artikkelen er over 4 år gammel

Oppfølger til klassikeren «Norske byggeklosser» lå an til å bli filmet på Jessheim. Nå viser det seg at det kun blir i navnet.

Del abonnementet ditt med familien!

Romerikes Blad var i januar i år i kontakt med produsent Kjetil Omberg i produksjonsselskapet 74 Entertainment. Da skulle formannskapet i Ullensaker behandle en sak omå bidra med lokasjon, bistand og samarbeid med filmteamet.

– Det viste seg at vi ikke fant den lokasjonen vi trengte på Jessheim, sier Omberg til Romerikes Blad et par dager før produksjonen skal i gang et annet sted på Romerike.

– Vi kommer til å filme på Leirsund, men i filmen sier vi at dette foregår på Jessheim.

– Hvorfor det?

– Manuset er ble skrevet som om at handlingen foregår på Jessheim. Vi holder oss til det, sier Omberg.

Valgt lokasjon er i Heisshageveien på Leirsund, og nabovarsel er gått ut om at opptak vil foregå jevnlig gjennom hele juni. Første opptaksdag er 1. juni. Men allerede nå er forberedelsene i gang.

– Atle Antonsen er med på manussiden, og du sa sist jeg snakket med deg at dere var i dialog med fire-fem profilerte navn. Har du navn å gå ut med nå?

– Jeg har dessverre ikke det, sier Omberg.

Les også

NRK søker hus til tv-serie

 

Rådmannen innstiller også på at kommunen skaffer kontakter som igjen kan sette filmselskapet i kontakt med lokale bedrifter som kan være potensielle bidragsytere.

Atle Antonsen tilbake

Den eneste skuespilleren som foreløpig er klar i denne produksjonen er Atle Antonsen, som også er involvert i skriving av manus.

Atle Antonsen kan med andre ord være på vei tilbake til Jessheim - om enn bare i navnet. Han gjorde som kjent research til sin karakter i tv-serien «Etaten» hos teknisk etat i Ullensaker kommune

Les saken om Atle Antonsens researsh i teknisk etat i Ullensaker her

Kommentarer til denne saken