Festivalhelg på Skedsmokorset 6. til 9. september

Klovnen Knerten påHusebymarkedet

Klovnen Knerten påHusebymarkedet Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Større en noen gang tidligere

Innsendt 

Skedsmokorset Kulturforum som arrangerer Husebymarkedet har siden fjorårets vellykkede Husebymarked planlagt og forberedt årets festivalhelg sammen med ildsjelene i Helpless Management/Huseby Harvest. Nytt av året er at Skedsmo Senter også har engasjert seg for å skape enda mere aktivitet i nærområdet. 

Daglig leder i Skedsmokorset Kulturforum, Eivind Klemp, er svært fornøyd med at det nå utvikler seg et tett og godt samarbeide mellom foreningslivet og Skedsmo Senter. «Sammen vil vi oppnå mye mere enn hver for oss – en samlet festivalhelg på Korset vil gi innbyggerne i alle aldre på Korset og omegn et fantastisk godt tilbud. Her blir det noe for alle!»

«I år har kan vi tilby gode parkeringsmuligheter for publikum og utstillere både på Skedsmo Senter hvor det vil være gratis parkering uten tidsbegrensning hele helgen samt på jordet som ligger vis-à-vis senteret.»

Opplegget for Husebymarkedet følger samme lest som tidligere år med masse spennende aktiviteter for voksne og barn med servering, markedsboder og underholdning både lørdag og søndag. Museumsbygningene er åpne og viser to utstillinger i år; «Barn og lek i Skedsmo på 50/60-tallet» og «Fattig i Skedsmo for 100 år siden.»

«Lørdagens store trekkplaster vil vi anta er Klovnen Knerten» sier Eivind Klemp – «det er alltid fullt foran scenen når han kommer!»

Søndag formiddag har vi som vanlig friluftsgudstjeneste med Barnedåp. I år blir gudstjenesten på Huseby spesiell. Sjur Isaksen, professor på Menighetsfakultetet, forretter sammen med vår egen prest Elisabeth Eriksen, for han skal døpe sitt eget barnebarn.

Gratiskonsert på Skedsmo Senter

Torsdag 6. september dras festivalhelgen i gang med gratiskonsert med Asle Beck utendørs på Skedsmo Senter.

Senterleder Julie Frostmann i Skedsmo Senter ønsker et tett og godt samarbeid med foreningslivet på Korset: «Jeg vet at befolkningen på Skedsmokorset er veldig glade i nærområdet sitt, og jeg syns derfor det er spesielt å hyggelig å kunne være med å bidra til en festivalhelg ved å invitere alle som bor her oppe, med flere, til en stor utendørs gratiskonsert torsdagen. Dette er starten på et spennende samarbeid som bare vil vokse seg større i årene som kommer, og vi gleder oss veldig over å være en del av dette.

Vi vil i tillegg ha kveldsåpent til kl.22 denne dagen, og butikkene stiller med masse gode festivaltilbud»

Young Harvest - Ungdommens egen festivalkveld

Fredag 7. september er det Young Harvest. Dette er ungdommens egen mønstring. Arrangementet er laget i samarbeid med kommunens fritids og ungdomsavdeling, og har som mål å etablere en rockescene for unge band. «Vi må sørge for at også nye generasjoner musikere får muligheten til å utfolde og utvikle seg sier leder for Helpless Management, Julius Okkenhaug og fagleder i Skedsmo kommune, Arne Joelsen. I år er det band og artister fra Jessheim i nord til Halden i sør som står på scenen».

Følgende ungdomsband står på scenen fredag kveld: The Astronomies (Halden), Tobias Ruud (Leirsund), The Wonders (Frogner), Milla & Adrian (Oslo), Isold (Jessheim) og Flaming Youth (Kløfta). Og som spesial guest er bandet Wildnite booket av platesjappa i Lillestrøm. Gutta i det steintøffe bandet er unge i alder, man har likevel rukket å bli et erfarent og omtalt live-band. De har vunnet flere gjeve priser og er spådd å bli Norges nye eksportvare innen rock.

«Vi har plass til flere hundre ungdommer så her er det bare å komme for å høre på bra musikk og møte gamle og kanskje noen nye venner. Gratis inngang er det også forteller Okkenhaug, og vi kan lokke med gavekort fra sponsor Burger King på Skedsmokorset til de 30 første gjestene. Dørene til Young Harvest åpner 18.00 og varer til ca. 23.00. Og så må dere ikke glemme å skrive at premien for beste band fredag er at de får starte åpningsshowet på lørdagens Huseby Harvest».

Huseby Harvest - Lover trøkk på lørdag

Huseby Harvest har slått rot og er blitt en musikkfest å regne med når høsten kommer. Lørdag 8. september lover de trøkk på Huseby Gård når Skambankt topper plakaten. «Vi er ekstremt fornøyd med bookingen av årets artister. Det er nesten litt uvirkelig, vi gleder oss ekstremt og håper at folk går mann av huset for å få med seg denne begivenheten», sier Okkenhaug. «Det er ikke bare at vi har en ufattelig bra headliner i år, alle årets artister er ekstremt bra. Vi syns virkelig vi har gjort tidenes booking med et program som spenner fra viser til soul, fra americana og hillbilly til hardrock. Dette blir intet mindre enn råbra! Det må være lov å si at vi med denne lineupen håper på utsolgt arrangement. I 2016 måtte vi avvise folk i døra. Og det er jo med blandede følelser når du må si til naboen at det dessverre er utsolgt, så i 2017 utvidet vi kapasiteten med større telt. Vi ser at forhåndssalget av billetter er bedre enn tidligere år, så selv med utvidet kapasitet så oppfordrer jeg både naboen og alle andre til å sikre seg billett», avslutter Okkenhaug.

Årets artister til Huseby Harvest

Skambankt - Ektefølt rock med sterk groovefaktor. De setter fyr i et hvilket som helst publikum og får rosende kritikker overalt hvor de spiller. Helt siden deres andre skive, ‘Eliksir’ i 2007, har de okkupert topp 10-pallen på Norges nasjonale hitlister.

Videre spiller Elvarheim som har 3 album/ep-utgivelser bak seg. Elvarheim har i løpet av årene formet et særpreg i sitt lydbilde som skiller seg ut i mengden av band i samme eller nærliggende sjangre. Bakteppet er rock, men lappet sammen av både trønderrock, 70-tallet, køntry og americana.

Bare Egil Band kommer også til Skedsmokorset. Han har holdt det gående i omtrent en mannsalder med sin særegne blanding av idioti, politisk aktivisme og lokalt forankret svada. Egil Egeberg er stadig aktuell med sine andre band som Thulsa Doom og Black Debbath. Men til Huseby Harvest kommer han med Bare Egil Band.

Sist men ikke minst kommer det en liten sensasjon, Stina Stenerud & her Soul Replacement sammen med Fat Fred &The Possumhunters.

Dette er hva de skriver på sin arrangementsside Stina Stenerud & Fat Fred @Huseby Harvest. Stina Stenerud & her Soul Replacement og Fat Fred &The Possumhunters på samme scene?? Med blåserrekke og korister? Finnes det stor nok scene til dette?? Kan tjukkaser omgås vanlige folk?? Kan 2 gitarister spille på samme låt uten å krangle? Finnes det blåsere som orker dette? Er det virkelig mulig?

Ja, det er det! Det skjer på Huseby Harvest - Skedsmokorsets Roskilde - lørdag 8. september. Hvordan dette vil ende er det ingen som vet, men en slags underholdningsverdi er vi sikre på at det blir. Kom og bli med på festen!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags