Dårligste «Farmen»-premiere på 14 år

JA, VI ELSKER: «Farmen» startet sin 13. sesong mandag kveld. På tross av at reality-TV-serien samlet litt færre premiereseere denne gang, er det forsatt TV 2s mest populære program.

JA, VI ELSKER: «Farmen» startet sin 13. sesong mandag kveld. På tross av at reality-TV-serien samlet litt færre premiereseere denne gang, er det forsatt TV 2s mest populære program.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

TV 2 tar ikke premiere-nedturen så tungt, og det trolig med god grunn.

DEL

(Nettavisen): Mandag kveld var TV 2s trumfkort tilbake på skjermen.

Programmet som har gått på TV 2 siden 2001 preges av nordmenns nye TV-vaner.

Sesongpremieren samlet nemlig 678.000 seere på tradisjonell, kringkastet TV – såkalt lineær-TV.

Det er den dårligste oppslutningen siden premieren på sesong to tilbake i 2003.

Da samlet reality-TV-serien 637.000 seere. Riktig nok var premieren den gang i august.

BAKGRUNN: Romeriking med i Farmen 2017 

Ekspert: – Bra start

– TV-målingene var litt annerledes før 2008, men vi må likevel tilbake til 2003 for å finne dårligere seertall for første program av «Farmen», sier TV-ekspert Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare til Nettavisen.

Høiby påpeker at ikke alle sesongene opp igjennom årene har hatt premiere på høsten. De første årene ble heller ikke «Farmen» sendt hvert år.

– «Farmen» holder seg godt, og dette er bra seertall for TV 2, spesielt i dagens TV-marked hvor mange velger å se innhold på nett og i opptak, fortsetter Høiby i Mindshare. Han minner om at tall fra nett ikke er del av TV-målingene.

Løftes av Sumo og opptak

TV 2 forteller at «Farmen» er det programmet på TV 2 som har aller størst opptaksseing, så TV-tallene kommer til å øke de nærmeste dagene.

– Dette er en veldig bra start, og vi har nå veldig god fart inn i høsten med sterke tall på alle storsatsingene våre, skriver programredaktør Jarle Nakken i TV 2 i en E-post til Nettavisen.

– Når halvparten av alle mellom 20 og 49 år som ser på TV velger «Farmen», kan vi ikke være mindre enn strålende fornøyd. Og når alle de som ser via TV 2 Sumo legges til er jeg overbevist om at «Farmen» også i år kommer ut helt i toppsjiktet på seerbarometeret, fortsetter Nakken i TV 2.

Årets «Farmen» utspiller seg i strandkanten i Sandviken mellom Arendal og Tvedestrand. De 14 deltagerne drive Sandvika gård slik den ble drevet for 100 år siden.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags