Drøm og fantasi i Ridderhallen

LYKKELIG SLUTT: Eureka amatørteater spilte siste forestilling av "Skjønnheten og Udyret" lørdag. Dette var underholdning som glødet, mener innsenderen.

LYKKELIG SLUTT: Eureka amatørteater spilte siste forestilling av "Skjønnheten og Udyret" lørdag. Dette var underholdning som glødet, mener innsenderen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I år som i fjor var jeg vitne til Eureka Amatørteaters årlige oppsetning i Ridderhallen.

DEL

Sist vår var det "Olsenbanden Jr.-sirkus" på den andre sida av brua. I år åpnes sceneteppe for en juniorversjon av Disneys "Skjønnheten og udyret". På forhånd hadde jeg sett bilder av oppsetningen på internett, men det forberedte meg likevel ikke på det jeg skulle få se i Ridderhallen.

Befant jeg meg virkelig i en gymsal i Fetsund, bedre kjent for Lensemuseet eller at det ligger et eller annet sted i nærheten av Lillestrøm, eller hadde jeg på magisk vis endt opp på en av Oslos store teaterscener?

Stykket åpner med fire fortellere som introduserer oss for den velkjente historien, hvis prins det ikke finnes kjærlighet i hjertet til. Heldigvis spiret kjærligheten på scenen, men hadde ikke stykket hatt en lykkelig slutt, ville det likevel vært det for teatergruppa.

Gode skuespillerprestasjoner kom til uttrykk på scenen, fra et ensemble på 27 barn og unge fra 8 til 18 år. Ikke bare er de troverdige, men de kan også synge og danse, og det svært koordinert. Bak en forestilling som er så tydelig preget av kjærlighet, drømmer og magi, ligger det mye blod og svette.

Det Eureka har fått til i Ridderhallen, med så mange både på og bak scenen, er imponerende. Jeg rives med av frustrasjonen til Udyret, spilt av Aurora E. Andersen (17), og føler mildheten til Belle, spilt av Anna Aurvåg Sørum (16). Kulissene og kostymene, i tillegg til det gode samspillet mellom hver og en av skuespillerne, gjør at jeg forvandles til både en landsbypike i den provinsielle landsbyen i Frankrike og en gjenstand i udyrets slott.

Stykket har på mesterlig vis beholdt Disneyånden, men samtidig laget noe helt eget. Klisjeen stemmer ikke mindre, bare fordi det er en klisje: dette var et fyrverkeri av en forestilling!

Eureka Amatørteaters oppsetninger er ikke som forballkampene jeg spilte i, da jeg var ung, hvor man rundt banen kunne se foreldre, søsken og besteforeldre. Dukket det fremmede opp, var det litt merkelig, og de ville få noen krasse blikk. Men alle kan, og burde, dra på Eurekas oppsetninger. Det eneste du trenger, er å være glad i fortryllende fortellinger, god stemning og følelsesladd underholdning.

Underholdning som foregår utenfor skjermens fire kanter. Underholdning som gløder av engasjement, talent og hardt arbeid. Underholdning som betyr noe. Vi har en barne- og ungdomsversjon av Nationaltheatret i bygda – og det burde folk få med seg.

FAKTA

Fagansvarlig: Einar Kristian Marsøe
Daglig leder: Rosita E. Eliassen
Danselærer: Ole Iver Neumann-Grue
Musikk og sang: Mikael Hope

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags