Etterlengtet kunstner åpner for nye historier

Av
DEL

Innsendt FETSUND: Billedkunstner Alf Christian Hvaring er tilbake i Galleri Vinkelen. Førstkommende søndag åpnes døra til en praktfull utstilling med 22 av hans undringsfulle arbeider.

Sju år er gått siden Hvaring første gang stilte ut i det ærverdige, rødmalte galleriet ved Fetsund lenser, og like lenge har han vært savnet av kunstelskere tilknyttet Fet Kunstforening. Gleden er derfor stor over at hans grafikk og oljemalerier nok en gang preger de hvite flatene på veggene i galleriet.

Billedkunstneren, med blant annet en mastergrad i grafikk fra Kunsthøgskolen i Oslo og en rekke separatutstillinger på CV-en, interesserer seg for forholdet mellom mennesket som kultur og mennesket som flokkdyr i en tid der individualismen står i sentrum.

- Arbeidene mine er forankret i en figurativ historiefortelling, men inkluderer abstrakte elementer. Motivene presenteres gjennom snapshot-estetikkens evne til å fange tilfeldigheter og kan tilsynelatende være tatt ut av en tilfeldig facebook- eller instagramfeed, forteller Hvaring.

Han peker på at bildene er fryste øyeblikk fra historier vi ikke kjenner, men er åpne for videre diktning.

- Menneskene på bildene gjøres anonyme. De skjuler ting, lener seg inn i abstraksjoner, har blanke fjes, eller leser i tomme bøker. Elementer kan stå i veien for å se hvem de faktisk er, hvor historiene kommer fra, eller hvor de skal. Tilskueren må selv definere historien, sier kunstneren.

Hvarings arbeider er innkjøp av blant andre Norges Bank, Kommunal- og Regionaldepartementet, Rådet for psykisk helse og Fritt Ord.

Utstillingen åpner førstkommende søndag, og kan oppleves hver søndag fram til og med 11. oktober fra klokka 12 til 16. Adressen er Lenseveien 23.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken