TV 2 søker etter deltagere til «Sommerhytta» i Enebakk

SLITT: I serien "Sommerhytta" skal fire par konkurrere om å pusse opp hyttene så bra at de til slutt vinner den. Produksjonsassistent Benedicte Hole og innspillingsleder Bjørn Erik Søberg Myran i Strix Television jobber sammen med eiendomssjef Morten Hiemeyer prosjektleder Petter Gautneb i Eiendomsselskapet Merkantilbygg for at alt skal fungere best mulig.

SLITT: I serien "Sommerhytta" skal fire par konkurrere om å pusse opp hyttene så bra at de til slutt vinner den. Produksjonsassistent Benedicte Hole og innspillingsleder Bjørn Erik Søberg Myran i Strix Television jobber sammen med eiendomssjef Morten Hiemeyer prosjektleder Petter Gautneb i Eiendomsselskapet Merkantilbygg for at alt skal fungere best mulig. Foto:

Av

Har du lyst på gratis hytte ved Lyseren? Da er kanskje TV 2s «Sommerhytta» noe for deg. Fire par skal pusse opp fire hytter ved Lyseren, og vinneren får hytta.

DEL

(Østlandets Blad): Tidligere i år viste TV 2 realityserien «Sommerhytta» hvor åtte deltakere kjempet om seieren og vinne en kolonihytte. Nå er TV 2 på jakt etter nye deltakere til en ny serie, hvor premien er en hytte. Denne gangen skal opptakene gjøres ved Lyseren Strandpark i Ytre Enebakk.

– Vi er på jakt etter fire par i ulike aldre og bakgrunn. Det trenger ikke være par i den forstand at de er gift eller samboere. Det kan være mor-datter, far-sønn, onkel-niese eller et annet parforhold, sier produsent Pål Sommer i Strix Television som gjør serien for TV 2.

De vil ha så mange søknader som mulig, slik at det blir mange å velge mellom.

LES OGSÅ: Her skal TV 2 lage oppussings-TV

– Vi får aldri nok gode søkere til slike programmer. Spesielt er vi på jakt etter folk i alderen 40 og oppover. Men vi ser at det er vanskelig å kombinere innspilling og jobb i ti uker. Men vi gir litt godtgjørelse for at de stiller, sier Sommer.

Søknad kan sendes inn via TV2s nettsider.

Historie

Totalt skal det spilles inn 40 programmer på én time, og innspillingen foregår i idylliske omgivelser ved Lyseren i Ytre Enebakk. Innspillingsperioden er fra midten av august til slutten av oktober.

– Hyttene er tidligere arbeiderhytter, og de fleste ble bygget på 1950-tallet. Det er fire av disse hyttene som nå skal pusses opp, forteller Sommer.

Programmet skal også inneholde historikk om stedet, og Sommer etterlyser derfor bilder, film og historier fra folk som har feriert der tidligere.

– Vi vil fortelle historikken bak hyttene. Akkurat som vi fortalte historikken bak kolonihagene i forrige serie.

Sommerhytta - produksjonsassistent Benedicte Hole, innspillingsleder Bjørn Erik Søberg Myran, Morten Hiemeyer i Eiendomsselskapet Merkantilbygg og prosjektleder i Eiendomsselskapet Merkantilbygg Petter Gautneb.

Sommerhytta - produksjonsassistent Benedicte Hole, innspillingsleder Bjørn Erik Søberg Myran, Morten Hiemeyer i Eiendomsselskapet Merkantilbygg og prosjektleder i Eiendomsselskapet Merkantilbygg Petter Gautneb. Foto:

Det er lite som er gjort med hyttene de siste årene. Derfor blir hyttene nå strippet helt, slik at deltakerne får like utgangspunkt.

De fire hyttene vil bli utvidet noe før innspillingen starter i midten av august.

– Det gjøres plass til et lite bad og toalett, forklarer Sommer.

Publikum

Det er ikke bare deltakere Sommer er på jakt etter.

– Vi skal også ha en folkejury og publikum, og ønske er jo at disse er lokale.

Sommerhytta - produksjonsassistent Benedicte Hole, innspillingsleder Bjørn Erik Søberg Myran, Morten Hiemeyer i Eiendomsselskapet Merkantilbygg og prosjektleder i Eiendomsselskapet Merkantilbygg Petter Gautneb.

Sommerhytta - produksjonsassistent Benedicte Hole, innspillingsleder Bjørn Erik Søberg Myran, Morten Hiemeyer i Eiendomsselskapet Merkantilbygg og prosjektleder i Eiendomsselskapet Merkantilbygg Petter Gautneb. Foto:

De fire hyttene som er valgt ut ligger nær Lyseren, og det skal også bygges en brygge.

– Vi er opptatt av å ha en god dialog med naboene. Derfor hadde det også vært fint om noen har lyst til å være med i folkejuryen.

Nosa Lyserbråten Feriehjem

 • Lyseren Strandpark het i sin tid Nosa Lyserbråten Feriehjem
 • Hyttene var feriehjem for ansatte med familier som var medlemmer Norsk Stein- og jordarbeiderforening.
 • Senere ble feriehjemmet overtatt av Oslo bygningsarbeiderforbund.
 • De første hyttene ble bygget så tidlig som på 1920-tallet. To av disse står i dag. De skiller seg ut ved å være bygget i tømmer.
 • Byggingen stanset opp under krigen, men på 1950-tallet ble de fleste hyttene bygget.
 • Feriehjemmet Nosa Lyserbråten var på totalt 295 mål, med 73 hytter og en hovedbygning.
 • I desember 2011 ble Nosa Lyserbråten Feriehjem solgt til Eiendomsselskapet Merkantilbygg AS for 23 millioner kroner.
 • Merkantilbygg AS setter i stand det gamle feriehjemmet, og at de har dannet et aksjeselskap, Lyseren Strandpark AS, som skal drifte eiendommen.
 • Hyttene blir nå oppgradert, og vil bli lagt ut for salg i 2018.
 • Fire av hyttene har TV2 sikret seg til serien "Sommerhytta", hvor fire par kjemper om å pusse opp hyttene så bra at de til slutt ender opp med å vinne én.

Kilder: Lyserenstrandpark.no, Enebakk Avis, ØB, Enebakk Historielag

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags