En helt unik konsertopplevelse

Sangere fra Romerike vokalensemble er klare for konsert

Sangere fra Romerike vokalensemble er klare for konsert

Av
DEL

InnsendtDet blir virkelig fest når dirigent Vegar Sandholt ønsker velkommen til  konsert søndag 16. juni i Galleri Festiviteten i Eidsvoll. Sammen med han står Romerike vokalensemble i sine fineste klær og med et blankpusset repertoar.

På programmet står musikk for kor fra «Opera og oratorium». Dette er musikk vi vanligvis forbinder med store katedraler og operascener. Passer det egentlig inn i Galleri Festiviteten?

- Ja, det tror jeg faktisk, men det vil bli en annen og kanskje sterkere opplevelse.

Vegar Sandholt begrunner dette med at all musikk må oppleves - ikke først og fremst med hodet, men med hjertet. De store operaverkene og oratoriene er muligens det beste eksemplet på nettopp dette.

- Uansett hvor fortellingen stammer fra, inneholder de menneskets dype følelser; lidenskap, sorg, galskap – og jublende glede! Vi tar med oss alt dette storslagne inn i Galleri Festiviteten, som er en mindre og mer intim sal. Publikum kommer fysisk nær utøverne. Alt i alt gir dette en helt unik opplevelse.

 Utøverne Vegar Sandholt snakker om er, ved siden av koret, en strykekvartett fra Oslofjord kammerfilharmoni, Marcus Andre Berg ved Festivitetens flygel og operasangeren Helene Haarr.

- Vi er virkelig privilegerte som kan samarbeide med så dyktige og engasjerte mennesker, sier Sandholt.

Men først og fremst er det Romerike vokalensemble som vil ta plass i salen. De 22 sangerne fra øvre del av Romerike har levd i en verden av operaer og oratorier det siste halvåret. Det er musikk som krever mye av den enkelte sanger, og av ensemblet som helhet, men de er vel forberedt, fastslår deres musikalske leder.

Hva står på programmet, Sandholt?

- Vi har plukket fra øverste hylle!

Vegar Sandholt er tydelig entusiastisk.

- Musikalsk byr vi på noen skikkelige «svisker», gamle og kjente, men evig aktuelle. Publikum vil få med seg «Slavekoret» fra Verdis opera «Nabucco», «Hallelujakoret» fra Händels «Messias» og smakebiter av Mendelssohn. Vi byr også på mer ukjent stoff. Norske operaer vil kanskje være et nytt bekjentskap for mange.

Han forteller at Romerike vokalensemble gleder seg stort til konserten.

- Vi gleder oss forresten til hver eneste konsert, legger han til. 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags