Gå til sidens hovedinnhold

Ungdomsdebatt i bibliotekene

Artikkelen er over 4 år gammel
Hva vil det si å være norsk? Gjennom en debattserie for ungdom setter bibliotekene i Nannestad, Eidsvoll og Ullensaker fokus på den norske identiteten.

En av paneldeltakerne er Yousef Hadaoui, programleder for Svart humor på NRK. Sammen med blant andre Nancy Herz, vinner av Fritt ords honnørpris, og debattant Amal Aden, skal han diskutere norske verdier og hva som skal til for å kunne kalle seg norsk.

Debattenes innhold, tema og gjester er bestemt av en lokal ungdomsgruppe som jobber med arrangementene. Ungdommene står også for den praktiske gjennomføringen i bibliotekene.

Tuva Mjelde Refsum (16) fra Nannestad skal være ordstyrer.

– Jeg gleder meg, sier hun.

– Det er mange som føler seg splittet mellom flere kulturer. Norge er ett land, men det bor mennesker her med veldig mange forskjellige bakgrunner. Når kan vi si at vi er norske, og hvem må vi være for å bli det?

Fylkesbiblioteket i Akershus er ansvarlig for prosjektet, som er kalt "Tankerekka". Debattene er også støttet av Nasjonalbiblioteket. Målet er å involvere og engasjere lokal ungdom i bibliotekene, og å sette dagsaktuelle tema på agendaen.

Debattene er gratis, og åpen for alle som vil komme – selv om det er ungdom som er i første rekke.  Bandet Pikekyss fra Lillestrøm spiller, og det vil bli servert gratis popkorn og drikke til alle som kommer.

Du kan oppleve debattene på Nannestad 28. mars, Eidsvoll 30. mars, og Jessheim 4. april. Arrangementene varer fra kl. 17.30-19.00. – Vi håper så mange som mulig tar turen, sier Tuva Mjelde Refsum. Hva det vil si å være norsk er et veldig aktuelt tema slik Norge er i dag.  Jeg tror dette er et tema alle har en mening om, avslutter hun.

Artikkelen er sendt inn av Gunnar Vilberg
 

Kommentarer til denne saken