Finne på noe i helga? Her er ukas tips!

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Skedsmohallen er arena for dansegalla hele helge, så her skal dansefoten få svingt seg. Fredag er avsatt til mennesker med nedsatt funksjonsevne og ledsagere, som er minst like glade i musikk som funksjonsfriske.

Musikken besørges av Steinar Storm Kristiansen og Terje Mårstad. De startet i 1988 bandet Scandinavia, som skulle bli en av de største dansebandsuksessene noensinne her i landet.

Etter mange år på veien – med 18 cd-utgivelser, Spellemannpriser, samt mange tv- og radioopptredener – ble bandet lagt på is i 2009.

Steinar og Terje har videreført arven som duo. Under navnet Gutta fra Scandinavia har de hatt utallige oppdrag i både inn- og utland og på cruiseskip i både i Karibia og i Middelhavet. Repertoaret inneholder selvfølgelig Scandinavias største hits, samt et vidt spekter av populærmusikk fra de siste tiårene.

På lørdagens dansegalla får de selskap av Pia Pihlgrens Orkester. Dette er et erfarent og friskt danseband fra Åmotfors i Sverige.

– Vi spiller tradisjonell dansemusikk i en moderne innpakning. Vi spiller mye eget materiale, og det har gjort at vi har skapt oss en egen profil og et eget sound, skriver orkesteret på sin hjemmeside.

TO IGJEN: Steinar Storm Kristiansen og Terje Mårstad er Gutta fra Scandinavia.Foto: Helland Foto

TO IGJEN: Steinar Storm Kristiansen og Terje Mårstad er Gutta fra Scandinavia.Foto: Helland Foto

Skedsmohallen fredag og lørdag

MC-messe

Lørdag og søndag arrangeres MC-messens vårmønstring på p-plassen til Norges Varemesse i Lillestrøm. Alle mc-importørene kommer med sine nye modeller og det blir mulig å prøvekjørte nye sykler på veien. Det blir også rigger opp en bane, der du kan teste og friske opp dine kjøreferdigheter. Drømmer du om mc, men ikke har lappen. Fortvil ikke, her kan du prøvekjøre mc med trafikkskole.

Norges Varemesse, Lillestrøm. Lørdag kl 10-17 og søndag kl 10-16.

Kunst i alle former

Lørenskog kunstforening arrangerer kollektivutstilling med kunstnerne Ronja Allum, Sissel Aurland, Guro Berger, Maia Birkeland, Anja Borgersrud, Hege Bratsberg, Jingxin Geng, Greta Gjøl Hagen, Berit Rytter Hasle, Inge Jensen, Sofia Karyofilis, Odd Maure, Reidunn Moe, Maylinn Mollan, Arne Rygvold, Alf Chr. Samuelsen, Lene Tangen og Toril Wik fra KunstSkansen på Blaker Skanse. Med glass, maleri, keramikk, tegning, grafikk, skulptur og tekstil blir dette en spennende utstilling som varer til 22. mai.

Lørenskog hus, lørdag kl 13.

Flower power-stemning

Nittedal Bygdekor med solister, grupper og fullt band byr på gjenhør med 1968-generasjonens musikk, som er forbundet med blomsterbarn, Woodstock, borgerrettighetskamp og Vietnamkrigen. Musikken gjenspeiler den ikoniske sekstiåtter-generasjonen. Vi får klassiske låter med sterke tekster og frie rytmer. Gjenopplev gode ungdomsminner, eller finn nye favorittlåter!

Kulturverket Flammen, Nittedal, søndag kl. 14 og 18.

Trekkfugldagen

Nordre Øyeren er et viktig sted for fuglene under trekket, der finner de mat og får rastepauser før de flyr videre. Søndag markerer Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren trekkfugldagen, med forskjellige aktiviteter. Det blir guidet fugletur på ca 4 timer til fugletårnet på Jørholmen, med oppmøte ved stabburet på Søndre Bjanes klokka 9. Fugletur rundt senteret for nybegynnere, natursti på Blikomøya, trekkfuglspillet, tegnekonkurranse og mye mer.

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren, søndag kl 12-15.

I jungelen

Jonas ønsker seg en hund, men han har astma og tåler ikke å være sammen med dyr. Han ligger på sengen sin og er lei seg, og plutselig er han i en fantastisk jungel! Bli med Jonas og møt apekattene, giraffen, løvene og de andre dyrene i jungelen.

Marikollen Kultursal, lørdag og søndag kl 15.

Jazzkafé på Scene 5

Lørdag kommer Helene Edler Duo, som består av Helene Edler Lorentzen og Tron Syversen til Lillestrøm Jazzklubb. Her får du høre Evergreens og standardlåter fra The Great American Songbook på løpende bånd. I tillegg blir det sanger av legenden Eva Cassidy.

Scene 5, Lillestrøm Kultursenter, lørdag kl 14.

Tur i ravinelandskapet

Ullensaker Turlag DNT arrangerer vårtur til det frodige ravinelandskapet ved Gardermoen. Lars Jahr forteller historien bak ravinenes opprinnelse og krigshistorien som fant sted der i 1945. Turen er på ca 4 km, ta med mat og drikke til rasten. Merket fra parkeringsplassen.

Scandic Oslo Airport Hotell, søndag kl. 11.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags