Chris Holsten gjør klar for take off

LILLESTRØM De færreste vet at Chris Holsten har levd som i et eventyr de siste fire årene. Til RB forteller han nå den utrolig historien.

DEL

– Dette har vært en drøm som har blitt virkelig – dag etter dag. Det har vært en lang prosess hvor vi hele tiden har jobbet med å utvikle meg som artist. Jeg har takket nei til både «Melodi Grand Prix» og «Beat for beat». Både managementet mitt og jeg vil at jeg skal ha en solid grunnmur før jeg går ut og etablerer meg som artist. Vi føler nå at tiden er inne, sier 21 år gamle Chris Holsten fra Lillestrøm, som het Christoffer da han fikk tittelrollen i musikalen «Oliver» i Lillestrøm kultursenter i 2003.

Avdøde RB-journalist Marit C. Anderssen anmeldte musikalen, og dette skrev hun om innsatsen til den daværende 10-åringen: «Under sangnumrene til Christoffer gikk tankene til Sølvguttene, for maken til nydelig guttestemme!»

Full klaff med superhit

– Det var en bra tid. Teatret har gitt meg mye som jeg trekker veksler på i dag. Om det var et eventyr å stå på scenen i kultursenteret, ventet et enda større eventyr på ham noen år senere. Kortversjonen får du her:

Både som låtskriver og sanger har Chris Holsten allerede toppet hitlistene i Norge, Sverige og Sør-Korea – og det før han har rukket å gi ut en egen låt. Han ga stemme til Broiler-hiten «Rays Of Light» som er streamet over 11 millioner ganger på Spotify, og som lå hele 12 uker på VG-lista. Med den låten opptrådte han på Rådhusplassen i Oslo for 80.000 publikummere.

Han har også vokalen på Martin Björks låt «Ricochet», som nådde førsteplass på iTunes i Sverige. Han har skrevet musikk sammen med Chad Hugo, som utgjorde duoen N.E.R.D sammen med Pharrell «Happy» Williams. Det var dette samarbeidet som resulterte i en nummer én-hit i Sør-Korea.

– Jeg har allerede vært med på mye. Men det er først nå det begynner for meg selv som artisten Chris Holsten, sier Chris Holsten, som i dag har premiere på musikkvideoen og låten «Layers», som han har skrevet med blant andre Bernt Rune Stray og Anders Kjær. Stray har spilt med blant andre Whitney Houston. Kjær har produsert stjerneskuddet Emilie Nicolas’ kritikerroste «Grown Up».

Tårevåte produsenter

– Men hvordan i all verden har alt dette skjedd, da?

Chris Holsten smiler, ler forsiktig. Ja, for det er jammen litt av en historie.

– Jeg kommer fra en musikerfamilie, og jeg har alltid drevet med musikk. Da jeg var 17 år var det noen venner som la ut på nett en låt jeg sang. Den fanget Cecilie Torp Holte i managementet Circle opp. Og det var da det startet, sier Holsten.

Dermed satt han en dag på toget fra Lillestrøm til Oslo og fikk to timer på seg til å overbevise fire produsenter om at han var noe å satse på.

– Jeg følte jeg traff noe den dagen. De satt der med tårer i øyene. Kort tid senere var kontrakt med managementet underskrevet.

På den tiden spilte han også på juniorlaget til LSK og vekslet mellom fotball og musikk.

– Det var helt merkelig. Jeg dro rett fra trening i Lillestrøm til London der jeg skrev låter sammen med Lene Marlin. Så tilbake til LSK, og så London igjen.

– Hvor bærer dette hen, da, Christoffer?

– Jeg vet ikke; jeg vet faktisk ikke. Jeg vet bare at jeg vil våkne hver dag og vite at jeg skal leve av musikk.

FAKTA

  • Christoffer Holsten (21), Lillestrøm
  • Spilt teater siden han var barn; som 10-åring spilte han tittelrollen i musikalen «Oliver» i Lillestrøm kultursenter. Ellers medvirket i bl.a. «Skatten på Sjørøverøya» og «Scrooge».
  • Ble oppdaget som musiker og låtskriver som 17-åringen og skrev da kontrakt med managementet Circle.
  • Har som låtskriver og sanger nådd toppen av hitlistene i flere land.
  • Har kontrakt med Sony og utgir mandag 16. mars i dag musikkvideo og single.
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken