Gå til sidens hovedinnhold

Et magisk univers

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

«Den ukjente drømmeren. Del 1» av Laini Taylor (Gyldendal, 2018)

Laini Taylor lar sine lesere igjen møte et godt oppbygd magisk univers, der vi fra første side blir trukket inn i historien. Den ukjente drømmeren (del 1) er første del av en serie hvor vi følger bibliotekaren Lazlo Ukjent og hans store drøm om å besøke byen som for 15 år siden mistet navnet sitt. Han får sin unike mulighet da Gudedreperen besøker byen Zosma for å velge ut en rekke personer som på hver sin måte er ekspert på sitt fagfelt. Håpet til Gudedreperen er at disse ekspertene kan hjelpe han med å redde den usette by, fra en forbannelse som hviler over den. Hva forbannelsen er og hvilke farer som lurer, får ikke reisefølget vite før de har ankommet byen. 

I den ukjente drømmeren byr ikke Laini Taylor på en actionfylt eventyr fra første side, men en litt seig og vakker fortelling som gradvis åpner seg for oss lesere. Forfatteren legger igjen litt ledetråder og hint for oss lesere som gjør at man blir hektet, og sidene flyr unna. Nå gleder jeg veldig mye til del to av historien,og hva som vil skje videre med Lazlo og reisefølget.

Så dersom du er ute etter en velskrevet fantasy roman med gode karakterer og ikke minst et godt oppbygd univers; så er denne boka rett for deg. Du vil nesten ikke forlate Jammer når siste side er vendt om.

Kommentarer til denne saken