Ung blues for statsministeren

Entusiastiske seminardeltakere, fra venstre Halvor Fagerli, Frogner, Beatrice Ekeberg, Skedsmokorset, Endre Kampesveen, Maura, og Aleksander Frontéri, Bendik Lundsvoll og Elling Svee, alle fra Gjerdrum.

Entusiastiske seminardeltakere, fra venstre Halvor Fagerli, Frogner, Beatrice Ekeberg, Skedsmokorset, Endre Kampesveen, Maura, og Aleksander Frontéri, Bendik Lundsvoll og Elling Svee, alle fra Gjerdrum. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Bluesfestivalen på Notodden handler mest om de etablerte artistene, men for deltakerne på Little Stevens Blues School yngste gruppe for ungdommer opp til 18 år var statsministerbesøket kanskje enda mer spennende.

DEL

Etter å ha åpnet bluesfestivalen torsdag, prioriterte statsminister Erna Solberg å besøke seminaret sammen med Steven van Zandt under deres siste øvingsøkt for dagen. Seminargruppene hadde laget egne sanger, og fikk fremføre disse for de lydhøre gjestene, som begge var imponert over hvor gode ungdommene var etter bare tre dager med øving.

– Vi har veldig mye leire for ulike typer idrett i løpet av sommeren. Det å kunne ha leire for å lære mer musikk, det er absolutt en god tanke, mente Erna Solberg etter besøket.

– Gode kontakter

De seks ungdommene fra Lillestrøm videregående skole som har reist sammen til Little Stevens Blues School er veldig fornøyde med seminaret.

– Seminaret gir oss mange gode kontakter og lar oss treffe kjente artister. Sammen lærer vi praktisk samspill og hvordan man skal drive et band. Mye av grunnen til at vi startet det første bandet vårt er kontakter vi har fått på seminar her tidligere, sier tre av dem som har vært med tidligere år.

Fire av medlemmene i «Soulmates» var med på seminaret, og bandet har allerede spilt både på Byfesten og på jazzcafé, og dukker opp på Vintermyggen i september.

Bendik Lundsvoll fikk spille bass for Steven van Zandt og statsminister Erna Solberg.

Bendik Lundsvoll fikk spille bass for Steven van Zandt og statsminister Erna Solberg. Foto:

Union Blues Cup

Unge bluesband kjemper også om å bli årets Union Blues Band. Romerikes Blad møter 17 år gamle Marius Lien fra Nes etter finalen i Union Blues Cup. Det ble ikke førsteplass i år.

– Men det kommer flere sjanser, sier den allerede erfarne bluesmusikeren. Det er bare å stå på videre!

Det er ikke rart at han har blitt bluesmusiker når far er Rune Lien, kjent fra blant annet «Cosmos Factory». Marius fikk gitar allerede før han var født, men begynte ikke å spille før han var 8 år gammel. I fjor startet han eget band etter å ha spilt i andre band siden han var 10 år, og har allerede spilt i mange av bluesklubbene på Østlandet.

Skedsmo Bluesklubb har sponset plass for ham i den eldste gruppen i Little Stevens Blues School etter at han vant Blues maraton tidligere i år, og sørget for at han fikk dispensasjon for aldersgrensen på 18 år. De eldste seminardeltakerne spilte under åpningen av festivalen og senere på NRKs Sommertoget.

Romerikinger på Blue Mood Records jubileumskonsert, fra venstre Henrik Maarud, Tim «Ledfoot» Scott McConnel, Amund Maarud, Vidar Busk og Martin Windstad.

Romerikinger på Blue Mood Records jubileumskonsert, fra venstre Henrik Maarud, Tim «Ledfoot» Scott McConnel, Amund Maarud, Vidar Busk og Martin Windstad. Foto:

Alltid romeriksartister på Notodden

Notodden er spesiell som festivalby fordi hele byen deltar. Festivalen har blitt kåret til beste internasjonale bluesfestival og er kjent som Europas beste bluesopplevelse. Det er stort å få opptre her.

Jarle Bernhoft fra Nittedal er en av de som har opptrådt her før. Han er dobbel Spellemannprisvinner og var nominert til Grammy for “Best R&B album”. Han var en av hovedattraksjonene på festivalen i år, og mange tusen begeistrede tilskuere fikk oppleve ham i hans «Bernhoft & the Fashion Bruises».

Gøran Stensrud var på plass slik han har vært i alle tidligere år. Selv om han nå selv har problemer med å huske, så huskes han på av alle de store bluesstjernene.

Gøran Stensrud var på plass slik han har vært i alle tidligere år. Selv om han nå selv har problemer med å huske, så huskes han på av alle de store bluesstjernene. Foto:

Vidar Busk og Amund Maarud har opptrådt på Notodden Blues Festival mange ganger, og deltok i Blue Mood Records jubileumskonsert på dagen 20 år etter at ga ut sin første plate. 20 års norsk blueshistorie var samlet i en stjernespekket konsert hvor også Henrik Maarud, Tim «Ledfoot» Scott McConnel og Martin Windstad fra Romerike var med.

Adam Douglas og hans «High Red», tidligere «The Douglas Group», spiller funky og fengende blues og soul. Et entusiastisk publikum tok svært godt imot konserten på Notoddens stolthet, Bok & Blueshuset.

Fakta

  • Notodden Blues Festival feiret 30 år i år
  • Verdensstjerner som Buddy Guy, Little Steven, Beth Hart var på toppen av plakaten.
  • Statsminister Erna Solberg åpnet festivalen torsdag kveld, og Steven van Zandt overrakte Bluesprisen som for 2017 gikk til alle de frivillige som sørger for at det er mulig å gjennomføre festivalen.
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags