Anne Brith Davidsen herjer på boklistene

SUKSESS
Blogger Anne Brith Davidsen gjør stor suksess med sin nye bok.

SUKSESS Blogger Anne Brith Davidsen gjør stor suksess med sin nye bok. Foto:

Av

Varslet et jordskjelv ved bokutgivelsen. Nå topper boken til Anne Brith Davidsen boklistene.

DEL

To uker er gått siden den tidligere bloggeren Anne Brith Davidsen (42) ga ut boken «Kvinner som hater kvinner», boken hun mente skulle skape et jordskjelv av avsløringer.

***Hør RBs podcast med Anne Brith Davidsen nederst i saken***

Kritikken haglet mot Davidsen og boken kort tid etter, der forlaget blant annet mottok et krav om at boken skulle stoppes og tilbakekalles.

Nå skaper 42-åringen nok et «jordskjelv». Ifølge ferske tall fra Ark, og bokhandlerforeningen har «Kvinner som hater kvinner» gått rett til topps på listene over mest solgte bøker.

De to siste ukene har boken til Davidsen ligget på første- og andreplass på Ark sine boklister. På boklisten til bokhandlerforeningen ligger boken på en andreplass i skrivende stund.

– Det er utrolig gøy, og det virker som at flere og flere har begynt å lese den, sier Anne Brith Davidsen til Nettavisen.

Flere positive tilbakemeldinger

Ifølge Davidsen ser hun også at de positive tilbakemeldingene til boken stadig blir flere.

– Nå er det nesten utelukkende positive tilbakemeldinger. Nå er det flere som faktisk har lest boken, og skjønner hva den handler om, sier Davidsen.

Forelegger Alexander Elgurén i Panta forlag, er også svært glad for responsen boken til Davidsen har fått.

– Det er så gøy, vi er overlykkelige, sier Elgurén til Nettavisen og røper at han allerede har fått signaler om en førsteplass neste uke også.

– Disse resultatene viser at eksplosivt innhold som denne boken har, berører og hjelper mange mennesker, legger han til.

I boken, som er et slags oppgjør mot netthetsen den 42 år gamle firebarnsmoren har opplevd de siste årene, beskriver Davidsen i detalj hvordan grov netthets har påvirket livet til hele familien hennes.

Ga ut boken på kvinnedagen

At boken fikk tittelen «Kvinner som hater kvinner» og ble gitt ut på selveste kvinnedagen, er ingen tilfeldighet.

Da Davidsen tok en dypdykk ned i kommentarfeltet og sporet opp de anonyme nettrollene, fikk hun seg en overraskelse. De aller fleste viste seg å være kvinner, noen med egne barn også.

– Kvinnedagen er den dagen vi skal samle kvinnene, der vi skal stå sammen, og kjempe for de samme rettighetene – mens dette er det motsatte. Boken min viser at kvinner er kvinner verst. Vi kvinner klarer ikke å samle oss. Vi har en iboende trang til å rakke ned på andre, har Davidsen tidligere uttalt til Nettavisen.

Davidsen besøkte tidligere i vår RBs podcast, hør den her:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags