Don Giovanni av Mozart er en frisk, ungdommelig og moderne versjon av Mozarts opera om begjær, egoisme, kjærlighet og sex.

Opera til folket og Romeriksspillene inviterer til en kortversjon av den berømte operaen til Wolfgang Amadeus Mozart, Don Giovanni. Dette er en opera som for tiden er svært dagsaktuell i disse “me too” tider. Don Giovanni er en ekte forfører og har forført flere tusen damer rundt om i Europa.

Det finnes ikke et bedre egnet sted for å sette opp den beste operaen til Mozart enn Blaker Skanse. Det tidligere forsvarsanlegget på Blaker utgjør en perfekt ramme for opera. Man kan si at Blaker skanse er Sørums svar på Arena di Verona. Ta med picknickurv og nyt gode retter. Drikke far du kjøpt på stedet.

Det har blitt tradisjon med Sommernattsopera på Blaker Skanse. I ar vil det være 4. aret pårad Romeriksspillene setter opp opera på skansen. Det er tredje året Opera til folket bidrar med opera under Romeriksspillene.

Tid: Fredag 15. Juni kl 21.00

Sted: Blaker Skanse, Svarstadvegen 55, 1925 Blaker

Regi: Lars Harald Maagerø

Medvirkende

Don Giovanni – Dagfinn Andersen

Leporello – Eirik Krokfjord

Donna Anna – Maria Steinsvik

Donna Elvira – Randi Røssaak

Kommandanten – Odd Grundt

Piano – Dorina Komani

Kostymer – Benedicte Olsson Lønes

Handlingen

Tittelkarakteren i Wolfgang A. Mozarts opera Don Giovanni er mest opptatt av å dekke sine egne begjær, og disse begjærene dreier seg først og fremst om kvinner. Med seg har han tjeneren Leporello som fører alle Don Giovannis amorøse erobringer opp i en katalog. I begynnelsen av operaen går imidlertid ikke alt som planlagt for Don Giovanni. Etter en het natt med Donna Anna, utfordrer hennes far, Kommandanten, ham til duell. Giovanni dreper Kommandanten. Dette stopper imidlertid ikke hans utsvevende livsstil, og vi følger Don Giovanni gjennom erobringer, inkludert av den vakre bondejenta Zerlina som han forfører i hennes eget bryllup og hans gamle flamme Donna Elvira som han lurer til å tro at det fortsatt er noe mellom dem. Til slutt ender han opp på en kirkegård der han ser en statue av Kommandanten. Som en spøk ber Don Giovanni statuen til middag, men spøk blir alvor når statuen senere dukker opp som avtalt og drar med seg Giovanni ned til helvete.

Vi presenterer et utdrag av Mozarts verdenskjente opera.