Abonnementsvekst i Romerikes Blad: – Økningen er veldig gledelig

Område i vekst: Magne Storedal, ansvarlig redaktør i Romerikes Blad, har en ambisjon om å lage saker som hele Romerike kan samle seg om, og gleder seg over opplagsøkningen.FOTO: TOM GUSTAVSEN

Område i vekst: Magne Storedal, ansvarlig redaktør i Romerikes Blad, har en ambisjon om å lage saker som hele Romerike kan samle seg om, og gleder seg over opplagsøkningen.FOTO: TOM GUSTAVSEN

Artikkelen er over 2 år gammel

Abonnementsveksten skaper jubel i Romerikes Blad. Ferske tall viser at stadig flere lesere er villige til å betale for innholdet på rb.no.

DEL

Ferske tall viser at Romerikes Blad øker i opplag. Vi har i dag over 96.000 daglige lesere og 26.840 abonnenter. Det er 994 flere enn samme periode i fjor.

– Økningen i opplaget er veldig gledelig. Det at leserne i større grad er villig til å betale for innholdet vårt, gir oss tro på at leserne oppfatter det vi lager som interessant og relevant, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal.

– Ingen hvilepute

Opplagstallene for mediehusene, som Mediebedriftenes Landsforening (MBL) publiserte onsdag, viser at Romerikes Blad er landets 11. største avis.

– Det at vi øker er ingen hvilepute for redaksjonen. Mediebransjen er fortsatt i sterk transformasjon, sier Storedal, og viser til at over 40 prosent RBs lesere er digitale abonnenter. Papiravisen har hatt en nedgang på 4,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Vi utfordres fra alle kanter av nye aktører og endrede medievaner. Da er det veldig godt å registrere at hovedproduktet vårt – rb.no – får mange flere lesere på mobil. Smarttelefoner er nå blitt vår viktigste plattform for lesning av innholdet vårt. Selv om postkassa fortsatt er en viktig landingsarena for innholdet vårt, har mobilen på kort tid blitt enda viktigere, sier Storedal.

Flere digitale lesere

Til sammen 105 norske mediehus hadde opplagsframgang i 2017, og ifølge (MBL) er det lenge siden bransjen kunne vise til en positiv utvikling. For første gang leser også flere innhold på mobil enn på papirutgaver.

– Opplaget for mediehusenes aviser har vært fallende siden 1997, men nå etter 19 år med nedgang har 46 prosent av titlene vekst i opplaget. Den positive utviklingen skyldes først og fremst at økning i digitalt opplag er større en nedgang i opplag på papirutgaver, sier Randi S. Øgrey adm. direktør i MBL i en pressemelding.

Ifølge Storedal er det avgjørende at leserne er villige til å betale for journalistikk.

– Siden den negative opplagsutviklingen snudde for RB våren 2015, hadde vi gjennom den positive utviklingen i fjoråret ca. 3.500 flere betalende kunder ved årsskiftet. I en tid hvor de tradisjonelle mediehusene fortsatt opplever fall i annonseinntektene, er vi helt avhengig av økende brukerbetaling for å finansiere journalistikken vår, sier han.

I Eidsvoll Ullensaker Blad har de 6. 243 abonnenter. Redaktøren beskriver situasjonen som lysere enn for ett år siden, selv om opplaget har falt med 98 abonnenter. I likhet med RB gleder de seg over en digital vekst etter at de fikk på plass en ny nettside i mars i fjor.

– Vi har mindre abonnementsfall enn de siste årene, vokser digitalt og hadde flere aktive abonnenter ved utgangen av 2017 enn ved inngangen, sier ansvarlig redaktør Roger Aarli-Grøndalen.

Region i utvikling

Romerikes Blad dekker 14 kommuner og utgis i et av landets største vekstområder.

– Det er ikke bare mediemarkedet som er i sterk transformasjon. Romerike er inne i en fantastisk utvikling med sterk næringsutvikling, massiv boligbygging og mye tilflytning. Å ha en sterk lokalavis som er granskende, meningsbærende og debattvekkende – i det hele tatt ivaretar samfunnsoppdraget – er vi frimodig nok til å mene er veldig viktig for hele regionen. Vår ambisjon er å presentere saker som hele Romerike kan samle seg om hver eneste dag. De kan være i alle valører fra granskende, undersøkende, avslørende, allment interessante til underholdende. I tillegg til å holde deg orientert, gi deg kunnskap og noe å snakke om ønsker vi jo også at RB skal gi deg noe å smile og le av, sier Storedal.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags