Gå til sidens hovedinnhold

Monologens dronning, Anne Marit Jacobsen, direkte fra Nationaltheatret til Tellfortell i Dalsroen på Hemnes.

Artikkelen er over 3 år gammel
Innsendt Lokale artister og musikere på samme scene som nasjonale og internasjonale stjerner, i en festival som ikke er som alle andre.

Tellfortell er en liten hagefestival som arrangeres for tredje gang 3. og 4. august i Dalsroen på Hemnes. Den sjarmerende festivalen i fortellerformat, hvor publikum kommer tett på artister, musikere og forfattere, frister med et program som vil gi helt unike opplevelser: I år kommer både nasjonale stjerner, en internasjonal singer/songwriter fra Canada og lokale musikere sammen i et program som byr på spesielle møter på tvers av sjangere og nasjonaliteter. Også lokale amatører skal få vise hva de kan fra scenen som kalles ”Prøverommet”.

Ordføreren åpner

Festivalen åpnes av ordføreren Roger Evjen fredag 3. august kl 18 og kvelden fylles med innslag og konserter av blant annet Elfi Sverdrup (datter av Harald Sverdrup), Håkon Hauer med et flott ensemble og den prisbelønte forfatteren Frode Grytten som leser og kåserer. Kvelden avsluttes med en heftig elektrisk konsert med det populære bandet Grenseland som lager norsk musikk med tekster som berører de fleste av oss og melodier som det svinger av.

En ny side av Håkon Hauer?

- De fleste kjenner jo Håkon fra før, men jeg tror publikum vil oppleve en litt annen side av ham denne gangen, forteller Kari Meyer som er festivalens grunnlegger.

- Håkon er jo en glad og trivelig trubadur som alltid skaper stor stemning. Stemning blir det også denne gangen når han kommer med sitt fantastiske ensemble og fremfører Børlis nydelige dikt sammen med Monica Nilsen Walter (sang), Solveig Hem Sørli (sang og fløyte) og Kjetil Hjerpset (kontrabass). De to sistnevnte har tonesatt samtlige av låtene som blir fremført og det blir en nydelig konsert på Tellfortell fredag kveld, lover Kari Meyer.

Tolv lørdagstimer med musikk, ord, tekster og toner

Lørdag 4. august fra kl 12 er det klart for flere krumspring med Elfi Sverdrup, en underlig og fin konsert med Kåre Indrehus og et magisk møte mellom kanadenseren Doug Lang, årets hølending Elin Glende og Lars Tormod Jenset (begge fra Åkerland), Thomas Nessheim og Kjetil Moberg (begge fra Grenseland).

- Den konserten MÅ i alle fall alle få med seg, insisterer Kari Meyer som er brennsikker på at det blir en helt fantastisk opplevelse. - Det har vært øvet på flere ”kontinenter” den siste tiden; i Canada, på Løken, på Bjørkelangen, i Sverige og i Son. Nå har Doug ankommet Norge og øvinger er i gang ansikt til ansikt, forteller Kari Meyer som har tyvlyttet og kan nesten ikke vente med å presentere det helt spesielle, musikalske møtet som skjer ca kl 15 på lørdagen.

Signe Marie Rustad, som minner litt om Joni Mitchell og Emmylou Harris, spiller også med sine flotte musikere på lørdag ettermiddag - og monologens dronning, selveste Anne Marit Jacobsen kommer direkte fra Nationaltheatret med Benedicte Maurseth (hardingfele) og forestillingen "Østenfor kjærlighet, vestenfor drøm” - en poesikonsert med Inger Hagerup tekster.

- Det blir vakkert, rørende og mektig – og helt uforglemmelig, det også, røper Kari Meyer.

- Lørdagskvelden avsluttes med en herlig konsert med skamroste Roger Græsberg & Foreningen som har fått strålende kritikker for sine to album.

Det blir også flere lokale innslag underveis, både musikk, opplesing og standup, avslutter Kari Meyer og håper mange finner veien til Dalsroen fredag og lørdag 3. og 4. August.

Festivalpass kan kjøpes på festivalens nettside eller ved ankomst (begrenset antall).

Festivalen er støttet av Akershus fylkeskommune og Aurskog-Høland kommune.

Les mer om festivalen og programmet på www.tellfortell.no.

Kommentarer til denne saken