I 1968 bestemte Åse Kleveland seg for å kjøpe en ny bil etter flere turer i grøfta med sin røde Ford Mustang.

Den hadde hun kun hatt i et turbulent år og var nå lei. Nå skulle hun ha en bil som passet norske vinterveier og hun forelsket seg i en helt ny Saab Sonett etter å ha sett bilder av den i et magasin.

– Ford Mustangen jeg eide på den tiden var jo ikke noen vinterbil i det hele tatt. Den var trimmet og med bakhjulstrekk, så det å holde den på veien når det var glatt var ikke lett. Derfor bestemte jeg meg for at jeg skulle ha en ny bil og det var da jeg så bilder av den lekre Saab Sonetten. Så jeg ringte til fabrikken i Sverige og spurte om jeg kunne kjøpe en av dem. Jeg kjørte så til Sverige, fikk prøve bilen og ble helt forelsket med en gang. Jeg visste at jeg hadde møtt bilen i mitt liv!

 

Blir tolerant

Når man har den samme bilen i 50 år, får man et nært og spesielt forhold til bilen. Den dag i dag innrømmer Åse at bilen ikke er perfekt, men den er perfekt i hennes øyne.

– Man kan jo ikke forvente alt fra en 50 år gammel bil og hvis man sammenligner den med dagens biler så er det jo stor forskjell. Men det sies at man blir mer tolerant mot den man elsker og det stemmer her også. Jeg vet hva jeg skal gjøre hvis vindusviskerne slutter å fungere noe som skjer ganske så ofte. Da er det bare å åpne panseret og fikse de selv.

Dette er jo også en bil som er uvanlig å se i Norge. Det gjør at mange kjenner igjen bilen og vet hvem som er eieren.

– Ja, det hender jo at jeg har kommet ut fra butikken, og da står det noen herrer med grå tinninger og et mykt blikk som syns det er utrolig morsomt og bra at jeg har tatt vare på bilen i alle disse år.

Bitt av basillen

Bilinteressen til Åse startet veldig tidlig, men tok ikke ordentlig av før hun ble 16 år. Da var det også en svensk herremann inne i bildet, men selv om det ikke ble noe mer med han så glemmer hun aldri bilen hans.

– Jeg var veldig interessert i bil, helt siden jeg var ni år gammel. Når jeg ble 16 år så ble jeg virkelig bitt av basillen. På den tiden jobbet jeg i Sverige og jeg møtte en ung mann som hadde en nydelig Mustang. Det ble ikke noe mer med den unge mannen, men en sånn bil, det skulle jeg ha!

Da bestemte Åse seg for å spare penger og kjøpe en slik bil så fort hun fikk førerkortet.

– Jeg måtte spare en stund for å få nok penger, men et par uker før jeg fikk førerkortet så kom det kjørende en rød Ford Mustang inn på gårdsplassen min. Jeg har aldri kjent en så stor lykkefølelse som det jeg gjorde den dagen. Selv om bilen ikke ble i livet mitt så lenge, så kommer jeg aldri til å glemme den.

Classic Car Show 2018

Arrangeres på X Meeting Point - Hellerudsletta.

Messen er åpen den 14. og 15. april fra kl 10.00.

Åse Kleveland har et minishow i foajeen lørdag kl 14:00.

Det er mange flotte og gamle biler som vises frem.

En hyllest

Nå skal Åse Kleveland ha et minishow på Classic Car Show lørdag den 14. april kl 14.00. Her vil hun feire gullbryllupet og gi en liten hyllest til bilen.

– Dette var jo en veldig overraskende og hyggelig idé. Nå blir det et lite show hvor jeg får lov til å synge og mimre tilbake til alle de fine årene vi har hatt sammen. Også må jeg si at det er fantastisk flott å være her på X Meeting point.