Gå til sidens hovedinnhold

Ari Behn vil stoppe TV3-dokumentar

Artikkelen er over 3 år gammel

Ari Behn har hyret inn advokat John Christian Elden for å stoppe dokumentarserien «Ari og halve kongeriket».

[NETTAVISEN:] Etter sendeplanen skal dokumentarserien «Ari og halve kongeriket» starte på TV 3 torsdag.

«Ari Behn har flyttet inn i nytt hus og tilvenner seg livet som deltidspappa. Han er plaget av sykdom samtidig som han skal være konfransier for Se og hørs kjendisgalla» heter på TV3 om første episode.

Dokumentaren er regissert av Aris gode venninne Katharina Gellein Viken fra Nes på Romerike.

– Ari Behn hadde et tøft og vanskelig år etter skilsmissen. Jeg tror ingen egentlig har skjønt hvordan han har hatt det. Det er ikke lett å gå fra å være medlem av kongefamilien til å være frilanskunstner og helgepappa. I dokumentarserien kommer det fram en god del avsløringer, og jeg tror nok det kommer til å eksplodere rundt Ari når serien vises på tv, sa hun til Romerikes Blad i februar.

Sier han vil stoppe dokumentar

Hun sier til DN at Ari har godkjent episodene «med stor entusiasme». Likevel ser det altså ut som om det er full splid mellom dokumentarskaperne og hovedpersonen.

Nå forsøker hovedpersonen selv å stoppe den fra å sendes, fordi TV3 og Bifrost Media ikke skal ha latt Behn godkjenne alt som blir sendt.

TV 3 er i full gang med å reklamere for dokumentarserien som skal vise hvem «påfuglen, prinsgemalen og forfatteren er bak masken».

Behns manager Geir Håkonsund sier at Ari Behn i 2016 inngikk en intensjonsavtale under forutsetning av at Behn hadde såkalt «final cut» - altså at han har rett til å bestemme hva som skal og ikke skal vises i dokumentaren.

Les også

– Jeg tror ingen egentlig har skjønt hvordan han har hatt det

 

Muntlig avtale om «final cut»

– Dette har ikke dokumentarskaperen og TV3 tenkt å overholde, noe han synes er beklagelig. Ari Behns foreldre, som er filmet i perioden, har blitt forelagt et samtykkeskjema fra produksjonen, men har ikke – og kommer ikke – til å godkjenne sin medvirkning i dette, sier Håkonsund til Dagens Næringsliv.

Advokat John Christian Elden sier til DN at: – Partene har en skriftlig avtale på at Ari Behn «shall have meaningful consultation on the title and edit of the documentary», og muntlig supplert med at han har «final cut».

– Ari har fått sett de episodene som er ferdige, og disse har han godkjent. Samtidig er han ikke redaktør på produksjonen, så han må ikke godkjenne hele dokumentaren for at vi skal sende den, sier programdirektør Andreas Bakka Hjertø MTG som eier TV3.

Kommentarer til denne saken