– Rørende og en stor ære

30.000-40.000 lesere daglig: For første gang er en matperson nominert til «Årets romeriking». Trine Sandberg (51) har flere tusen lesere daglig. – Trine Sandberg har stor matmakt, og «bestemmer» hva tusenvis av nordmenn har på middagsbordet, påpeker juryen i sin begrunnelse.FOTO: MARIANNE ENGER

30.000-40.000 lesere daglig: For første gang er en matperson nominert til «Årets romeriking». Trine Sandberg (51) har flere tusen lesere daglig. – Trine Sandberg har stor matmakt, og «bestemmer» hva tusenvis av nordmenn har på middagsbordet, påpeker juryen i sin begrunnelse.FOTO: MARIANNE ENGER

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Trine Sandberg kunne reist fra event til event og holdt kurs landet rundt – men gjør det ikke. Hun prioriterer utgangspunktet – og det betaler seg.

DEL

Da Romerikes Blad fikk en intervjuavtale med Trine Sandberg i 2010, var det via-via. Ingen kontaktinfo var å finne på bloggen, ingen navn.

FRA BLOGGEN: – Nyt sommeren mens den er her, ta vare på alle de gode smakene og server dem så ofte du kan! FOTO: Trine Sandberg

FRA BLOGGEN: – Nyt sommeren mens den er her, ta vare på alle de gode smakene og server dem så ofte du kan! FOTO: Trine Sandberg

Bloggerne var nærmest anonyme på den tiden. Ikke engang sjefen og kolleger i Utdanningsdirektoratet visste at juristen var Norges mest populære matblogger før de leste om «Dama som redder middagen» i RB i april 2010. 1.400 internettbrukere var daglig innom bloggen hennes for å hente inspirasjon den gang.

Nå er tallet 30.000-40.000. I snitt ser de tre sider hver. Det gir Trines Matblogg cirka 120.000 sidevisninger hver eneste dag.

– Det er helt vilt. Hvem kunne trodd det, sier Trine Sandberg.

Deler av underetasjen i eneboligen på Fjellhamar er innredet med kjøkken og det hun trenger i arbeidet. Lage mat, fotografere, skrive. Ukemenyene er mest lest. De er blitt hennes merkevare.

ÅRETS MATBLOGGER: I 2014 ble hun kåret til «Årets matblogger».

ÅRETS MATBLOGGER: I 2014 ble hun kåret til «Årets matblogger».

Matmakt

«Trine Sandberg (51), Lørenskog: Norges største matblogger med titusenvis av lesere hver eneste dag. Hennes kokebøker ligger på bestselgerlistene. Hun har stor matmakt og «bestemmer» hva tusenvis av nordmenn har på middagsbordet» er «Årets romeriking»-juryens begrunnelse.

– Veldig rørende. Bare det å bli nominert er en ære. Takk til juryen som velger å trekke fram mat i en slik sammenheng, noe jeg setter stor pris på. Ikke bare for meg selv, men for alle andre også. Mat er viktig, sier hun.

BESTSELGER: Hennes første kokebok (2013) har solgt 175.000 eksemplarer. Arkivfoto: Martin Lundsvoll

BESTSELGER: Hennes første kokebok (2013) har solgt 175.000 eksemplarer. Arkivfoto: Martin Lundsvoll

Skrev bestselger

Det hele begynte helt tilfeldig i 2007. Trine hadde oppskrifter overalt og fikk alltid spørsmål fra venner som ønsket oppskrifter. Hun begynte å lete på nettet etter et verktøy for å lagre dem elektronisk og kom over et bloggsystem som var enkelt å håndtere.

– Mat var en hobby som ble større og større. Etter hvert fikk jeg lyst til å skrive kokebok, sier Trine Sandberg.

Hun tok permisjon, og høsten 2013 ga hun ut sin første kokebok. Det tok helt av. To år etter var boka fortsatt den mest solgte faktaboken her i landet. Nå er den solgt i 175.000 eksemplarer. I fjor sommer valgte hun å si opp jobben som jurist i Utdanningsdirektoratet.

– Jeg hadde ikke noe valg. Dersom jeg gikk tilbake, måtte jeg legge ned bloggen – jeg kunne ikke ha to heltidsjobber. Beslutningen var ikke vanskelig å ta, men det satt langt inne å si det høyt, sier Trine Sandberg.

Alt bloggen medfører tilsvarer en heltidsjobb, og vel så det. Hun mottar mellom 50 og 100 mailer daglig. Ikke alle blir besvart, det rekker hun ikke. Hun holder en del foredrag i Oslo og Akershus, men får henvendelser fra hele landet. I tillegg til events og kurs får hun også mange forespørsler om å være «ambassadør» for produkter og lage reklamefilmer. Trine er selektiv, omtaler aldri produkter hun ikke står inne for, takker nei til mye.

– Jeg føler meg privilegert, kan velge og vrake, men ønsker ikke for mange bindinger. Bloggen er mitt fokus; lage mat, fotografere, skrive, den kreative delen, og så jobber jeg med ny kokebok, sier hun.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags