– Oppleves som en stor ære

På plass i drømmen: Det amerikanske flagget vaier i vinden, og palmene danner en slags allé langs gangveien i Beverly Hills. Siden han var guttunge hjemme på Fjellhamar, har Roar Uthaug (42) drømt å få regissere en stor amerikansk film. Nå er han i gang.

På plass i drømmen: Det amerikanske flagget vaier i vinden, og palmene danner en slags allé langs gangveien i Beverly Hills. Siden han var guttunge hjemme på Fjellhamar, har Roar Uthaug (42) drømt å få regissere en stor amerikansk film. Nå er han i gang. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Forventningen er skyhøye i USA for Roar Uthaugs kommende film. Men han lar seg ikke skremme. Han gleder seg, også over å den gjeve nominasjonen.

DEL

– Ja, jeg ser på dette som en stor ære, sier Roar Uthaug på telefon fra Beverly Hills i California. Der skal nemlig lørenskogingen holde hus det nærmeste året, som regissør for den kommende «Tomb Raider»-filmen, som ikke minst Angelina Jolie har gjort kjent gjennom rollen som Lara Croft.

Legendarisk filmstudio

Hun har takket nei til fortsettelsen, mens svenske Alicia Vikander har takket ja til rollen.

Ellers er det ikke så mye som er klart, forteller Roar Uthaug på telefon fra Beverly Hills, der arbeidsplassen hans er MGM Studios, legendariske Metro Goldwyn Mayer.

– Vi jobber her slik jeg har jobbet med alle andre filmer jeg har vært involvert i, fra scratch, sier han til Romerikes Blad.

– Ja, hvordan ser for eksempel arbeidsdagene din ut i dag?

– Etter at vi har snakket ferdig, skal jeg Skype med visual effects supervisor, ja, det får bli på engelsk, dette. Deretter skal jeg møte produsentene der vi skal diskutere manusarbeidet videre, sier Roar Uthaug.

– Det er litt sprøtt det hele, Uthaug? Jeg mener «Tomb Raider», Beverly Hills. MGM studios. Jeg husker deg som tenåring da du frekventerte Mediefabrikken på Strømmen og ønsket å lære alt om det å lage film.

– Jo da, jeg ser den. Jeg synes selvsagt det er kjempegøy å få en slik mulighet. Ja, jeg drømte faktisk om det da jeg som guttunge løp rundt med videokamera på Fjellhamar og filmet.

Nabo til «Walk of Fame»

Skulle RBs lesere kåre Roar Uthaug til «Årets romeriking», blir det ikke så enkelt for ham å stille til håndavstøping under Byfesten før avtrykket nedfelles i «Walk of Fame».

– Jeg kommer ikke tilbake til Norge før tidligst neste høst. Så jeg får ikke gjort noen avstøpning før da, om jeg skulle være så heldig å vinne, sier Roar Uthaug, som selv bor og jobber bare to steinkast fra det virkelig «Walk of Fame» i Hollywood.

Selv er han mest opptatt av forarbeidet med den kommende «Tomb Raider»-filmen om dagen, den første siden 2003.

Ifølge magasinet Hollywood Reporter har filmselskapene jobbet i fem år med å utvikle en ny film i «Tomb Raider»-universet

– Ja, nå jobber vi med å utvikle manus. Vi leter etter stab foran og bak kamera, fotografer, klippere, hvor vi skal filme. Vi må tegne et storyboard, tegne scenen for scene. Det er som jeg har gjort med mine tidligere filmer, sier Roar Uthaug.

Fra suksess til suksess

Og det er nettopp derfor han har fått den gjeve jobben med å regissere det kommende «Tomb Raider»-universet.

«Fritt vilt»-filmene skapte presedens for skrekkfilmer i Norge. Så fulgte han opp med blant annet «Flukt», som gjorde at det amerikanske filmbladet Variety omtalte ham som «en av 10 europeiske regissører man bør følge med på». Og så «Bølgen», fjorårets mest sette film i Norge, med over 800.000 solgte billetter.

– Ja, den var utløsende til at jeg fikk denne oppgaven, sier Roar Uthaug, som er ydmyk over at juryen har trukket fram hans navn, med mulighet for håndavtrykk i Lillestrøms svar på Hollywoods svar på «Walk of Fame»

– Ja, dette er veldig stas, må jeg si.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken