Gå til sidens hovedinnhold

Jan Rudolf Pettersen er død

Artikkelen er over 3 år gammel

RB-anmelder Jan Rudolf Pettersen døde av kreft søndag, 66 år gammel.

Få kjente bedre til kulturlivet på Romerike enn nettopp ham. Som anmelder i Romerikes Blad siden begynnelsen av 1980-tallet fulgte han skuespillere og musikere tett.

Hans varemerke var faglig tyngde kombinert med en skarp vurderingsevne, som virkelig kunne løfte et ensemble. Men han ga heller ikke ved dørene og kunne nok også av enkelte oppfattes som litt streng.

Har han peiling?

Etter en konsert for noen år tilbake var det en av arrangørene som kontaktet RB. Han var tydelig misfornøyd med anmeldelsen og ville vite om denne Pettersen i det hele tatt hadde faglig grunnlag for å uttale seg om musikk. Det hadde han.

Jan Rudolf Pettersen fra Årnes var utdannet ved Norges musikkhøgskole og musikklærer ved Runni ungdomsskole på Årnes. I tillegg spilte han bass og sang i gruppa Nordre Sving, ikke minst kjent for «Bislett Special – Te me' no' godt i».

De siste anmeldelsene

Jan Rudolf Pettersen var senest i januar i år på jobb for RB.

Hans siste anmeldelse av et amatørteater var oppsetningen «The Wiz» av Ullensaker teater og Ullensaker kulturhus.

Pettersen kvitterte med terningkast fem og skrev blant annet: «Alt i alt er dette en svært god forestilling. Prestasjonene er helt på topp og innsatsen til alle på scenen er upåklagelig.»

Sin aller siste anmeldelse skrev han 27. januar, fra åpningskonserten av Sørumfestivalen med Asle Beck. Også denne trillet Jan Rudolf Pettersen en femmer for.

Hadde planer

Til tross for sykdommen var han ved relativt godt mot, og han la ut denne meldingen på Facebook 24. april:

«Jeg tenker å blogge om livet mitt som alvorlig kreftsyk. Da trenger jeg gode råd for å lage en blogg.»

RB var i kontakt med Jan Rudolf Pettersen i forrige uke og hadde avtale med ham i dag, mandag 7. mai. Tanken var å lage en reportasje om hvordan takle og leve med kreft.

Slik gikk det ikke. Søndag gikk Jan Rudolf Pettersen bort i en alder av 66 år.

Kommentarer til denne saken