Gå til sidens hovedinnhold

Nominert til Spellemannprisen: – Dette ser jeg på som en stor anerkjennelse

Artikkelen er over 5 år gammel

Oslo/Årnes: Amund Maarud er strålende fornøyd med at han nok en gang er nominert til Spellemannprisen; for første gang i kategorien rock. I år er det bare de to veteranene Amund Maarud og Hans Olav Trøen, denne gang i Contrazt, som har sluppet til i det gode selskapet.

– Dette er et godkjentstempel fra fagmiljøet; en inspirerende start på 2016, sier Amund Maarud fra Skogbygda i Nes til Romerikes Blad under pressekonferansen i Oslo tirsdag.

Denne gangen har han bevegd seg fra blues til rock, og blitt nominert i sistnevnte kategori med albumet «Volt».

– Det ser jeg på som en anerkjennelse, et skulderklapp, sier han.

Terning seks i RB

Med «Volt» serverte Amund Maarud siste kapittel i den musikalske trilogien som åpnet med «Electric» i 2011 og fortsatte med «Dirt» i 2012. Den første fikk han spellemannpris for, mens den andre nøyde seg med en nominasjon til den gjeve musikkprisen.

RBs musikkanmelder Torstein Davidsen ga «Volt» terningkast seks: « ... det oser av 60- og 70-tall, med et organisk lydbilde og et tidvis nesten haltende komp som aldri føles påtatt, bare veldig genuint, oppriktig og tvers gjennom ekte», skrev Davidsen og konkluderte slik:

«Jeg trodde ikke han ville klare å toppe «Dirt». Det klarte han.»

Fullt av romerikinger

Romerike var i mange år godt representert når nominasjonene til Spellemannprisen ble lagt ut. Sist gang det haglet med navn var i 2013 med Vidar Busk, Stian Carstensen og Farmers Market, El Caco, Hans Olav Trøen i dansebandet Vagabond – og Amund Maarud. I fjor var Marit Larsen den eneste romeriksartisten, selv om Stian Carstensen medvirket i nominerte Gammalgrass.

I år er det bare de to veteranene Amund Maarud, Hans Olav Trøen, denne gang i Contrazt, og Eivind Woxen fra Skjetten, opprinnelig fra Sørumsand, som har sluppet til i det gode selskapet. Sistnevnte er bassist i Hanne Mette Band.

 

Kommentarer til denne saken