Gå til sidens hovedinnhold

Amund Maarud til Royal Albert Hall: – Jeg holdt på le meg i hjel

Amund Maarud kapellmester i legendariske Royal Albert Hall

Artikkelen er over 2 år gammel

I november 2019 er det duket for bluesfest i ærverdige Royal Albert Hall. På scenen står en rekke av Norges ledende bluesstjerner, blant dem Amund Maarud og Knut Reiersrud.

Kunstnerisk ansvarlig for konserten er ingen ringere enn Skogbygdas store sønn, Amund Maarud.

– Først holdt jeg på å le meg i hjel og tenkte at det er jo en helt vill ting å være med på. Men for Eric Malling fra Blue Mood er ingen mål for store, så det henger på greip å ha store visjoner for sjangeren og dens utøvere, sier Amund Maarud.

12 års arbeid

I 2016 sto Åge Aleksandersen på scenen i Royal Albert Hall. Nå skal de samme hjernene bak Aleksandersen-suksessen, i samarbeid med BluesNews og Norsk Blues Union, sette opp en gedigen feiring av norsk blues i London.

Etter en iherdig innsats og en ualminnelig serie tilfeldigheter klarte Eric Malling å få innpass i selveste Royal Albert Hall via Endre Storholt i Koment AS. Han arbeidet i 12 år med å få Åge Aleksandersen inn i Londons storstue.

Drøm blir virkelighet

Blueslabelen Blue Mood feiret i fjor sitt 20-årsjubileum med stor suksess under Notodden Bluesfestival med showet Labelmates. Det var etter dette Eric Malling begynte å leke med tanken om å vise fram disse artistene utenfor landegrensene.

Amund Maarud ser naturlig nok svært positivt på å entre den legendariske konsertsalen.

– Det har alltid vært en drøm å ende opp i sammenhenger der det man står for og hvordan man musiserer ikke er likegyldig. Etter hvert som man blir eldre begynner man kanskje å måle suksess på en litt annen måte og innser at sånne ting ikke kommer til å skje. Men så skjer det, og det er jo utrolig moro, sier Amund Maarud.

Stjernelag på scenen

De første offentliggjorte artistnavnene som vil stå på scenen i Royal Albert Hall i november neste år er foruten Amund Maarud også Vidar Busk, Kid Andersen og Knut Reiersrud. Flere gjester vil slippes fortløpende. Et stjernelag av musikere vil være backingband på scenen for de ulike gjesteartistene – og alle gjestene vil være fra Blue Mood-katalogen. Som kapellmester har Maarud fått et stort ansvar for å sette sammen en kveld man mest sannsynlig aldri vil se maken til igjen.

– Det er noe jeg gleder meg veldig til. Det blir en stor jobb for å få det best mulig, men med ei artistliste og ikke minst et band som er noe av det råeste jeg vet om, så skal vi nok dra dette i land. Vi skal ikke tenke så veldig annerledes enn en vanlig konsert når det kommer til å mane fram den gode spillefølelsen sammen.

Feirer i to dager

Hele to dager er satt av for å feire norsk blues i London i november 2019.

Dagen før konserten i Royal Albert Hall blir det satt opp et norsk show på det nesten like store konsertstedet Roundhouse. Der vil publikum få oppleve flere andre norske bluesartister fra øverste hylle. Denne konserten blir arrangert i regi av Norsk Bluesunion og Bluesnews.

Kommentarer til denne saken