– Gruet og gledet meg til operasjon

Så skjer det: Torgeir Kemi ligger på operasjonsbordet og gastrokirurg Robin Gaupset åpner magen for å fjerne det som viser seg å være en kreftsvulst. Men alt går ikke helt etter planen.Alle foto: TV3

Så skjer det: Torgeir Kemi ligger på operasjonsbordet og gastrokirurg Robin Gaupset åpner magen for å fjerne det som viser seg å være en kreftsvulst. Men alt går ikke helt etter planen.Alle foto: TV3

Artikkelen er over 2 år gammel

For kirurgen med munnbind og skalpell er det en helt vanlig dag på jobben. For pasienten med narkosemaske og i operasjonsklær er det langt fra det.

DEL

– Jeg gruet meg til operasjonen, men gledet meg samtidig. Jeg ville jo komme i gang og bli ferdig med det, sier Torgeir Kemi, som deltar i tirsdagens første episode i TV3-serien «En dag i livet».

Torgeir Kemi fra Jessheim er 50 år og nyforelsket i May Larsen. Selv om kjærligheten smiler, er imidlertid ikke alt like rosenrødt. Det er oppdaget at Kemi har celleforandringer i magen.

– Jeg gikk til legen, som konkluderte med magesår. Han ga meg tabletter som skulle få såret til å gro. Da det ikke skjedde, sendte han meg videre til en spesialist, som fant celleforandringer i såret. Da gikk det fort til innleggelse på Ahus, sier Kemi.

Dramatisk operasjon

Nå skal han derfor fjerne trefjerdedeler av magesekken fordi celleforandringen kan bety at han har utviklet kreft.

På den «store» dagen er kontrasten stor mellom pasienten Torgeir Kemi og gastrokirurgen Robin Gaupset. Der den ene gruer seg for operasjon, synger den andre bursdagssangen for en kollega – med skalpellen i hånda.

Den erfarne kirurgen har ansvaret for operasjonen. Erfaringen hans kommer godt med når det oppstår uventede komplikasjoner underveis.

– Det oppsto en blødning, og litt dramatisk var det vel sier Kemi, som selv befant seg i drømmeland da operasjonsteamet gjorde det de er proffe på.

De åpnet opp magen, fjernet det som etter hvert viste seg å være en kreftsvulst, fikk kontroll på blødningen og sydde igjen.

– Jeg er så imponert over kirurger, leger og sykepleiere på Ahus. Blide og fornøyde hele veien. Jammen godt det fins slike folk, sier Torgeir Kemi, som fortsatt går til cellekurbehandling etter operasjonen.

– Selv om de fjernet kreftsvulsten, er det obligatorisk å følge opp med cellegiftbehandling, i tilfelle det skulle være noe mer igjen. Jeg har bare holdt på et par uker, og så langt går det forbausende godt, sier Kemi, som gleder seg over å kunne konsentrere seg om kjærligheten og bekymre seg mindre over smertene han hadde i magen.

En merkedag i livet

Et menneskeliv består i snitt av 29.000 dager, men hvilke dager er det man husker best?

Én dag i livet kan være den viktigste dagen du noen gang vil oppleve, mens den samme dagen for en annen er et helt vanlig skift på jobben, slik den var for Torgeir Kemi og Robin Gaupset.

Serien «En dag i livet» blir vist i 10 episoder og byr på historier om den avgjørende dagen, det avgjørende øyeblikket man aldri glemmer. Opplevelser som kanskje avgjør hvordan resten av livet skal se ut.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags