(NETTAVISEN): Foruten fotball, øl og sex bruker vi menn store deler av hjernekapasiteten til å svare på de store spørsmålene i livet: Hva skal jeg ha til middag? Hvor flink etterretningsagent hadde jeg vært? Gjør bacon virkelig alt bedre? (Svaret er ja).

Men det er ett spørsmål de aller fleste menn stiller seg selv i tide og utide: Hvor stor er min penis sammenlignet med andre menns?

Etter at en papparazzi-fotograf knipset skuespiller Orlando Blooms edle deler på luftetur, var det nok mange menn som begynte å titte på eget utstyr og sammenlignet seg med med «Pirates of the Caribbean»-skuespilleren, skriver Indy100.  «Heldigvis» for alle menn, har nettsiden Mandatory laget et kart med gjennomsnittsstørrelsen på menns peniser verden over.

Norske menn kan klappe seg selv på skulderen og være fornøyde med en helt gjennomsnittlig penis. I Norge er gjennomsnittet på cirka 14 centimeter. På topp står Kongo med cirka 18 centimeter, etterfulgt av Ecuador med cirka 17.5 centimeter og Ghana med 17.2 centimeter.

Flere studier

Peniskartet støtter seg på flere tidligere studier. I 2015 utførte blant annet britiske forskere en studie der de målte 15.000 britiske menns familiejuveler.

Her skriver forskerne at gjennomsnittslengden på en erigert penis er 13,12 centimeter, mens på en uerigert penis er gjennomsnittet 9,16 centimeter. Tykkelse er også noe som oftest trekkes frem som viktig i  diverse sexspalter. Her var gjennomsnittet 11,66 centimeter i omkrets for en erigert penis. Slapp var det 9,31 centimeter. Målet med undersøkelsen var å hjelpe menn som lider av Body Dysmorphic Disorder - en psykisk lidelse der personer har store problemer rundt eget selvbilde.

- Mange menn har opplevd å bli mobbet av sexpartneren for lengden på penis. Det er mange menn som sliter og vi håper at undersøkelsen kan hjelpe ved å vise hva som er normal, uttalte David Veale fra Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience ved King's College London til Daily Mail den gangen.

Omfattende artikkel

Ifølge Wikipedias temmelig omfattende artikkel på emnet, er en  gjennomsnittlig erigert penis er mellom 12,9 og 15 centimeter lang, målt fra roten til tuppen på oversiden av ståpenis.

Om lurer på hvordan du kan måle din egen penis, har bloggen Underlivet noen gode tips.