Kristoffersen starter troféjakten: – Jeg har aldri vært på pallen her, så det må man selvfølgelig prøve å gjøre noe med

KLAR: Søndag starter Henrik Kristoffersen jakten på verdenscupseier i Sölden.

KLAR: Søndag starter Henrik Kristoffersen jakten på verdenscupseier i Sölden. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Med Marcel Hirscher ute av bildet, ligger veien åpen for Henrik Kristoffersen til å overta tronen som verdens beste alpinist. Jakten starter i Sölden søndag.

DEL

– Alle håper vel egentlig å ta over tronen, men jeg tenker egentlig ikke så mye over det. Jeg prøver å kose meg med å stå bra på ski og kjøre så fort som mulig. Og vinne så mange renn som mulig, sier Henrik Kristoffersen til NTB før alpinistenes sesongstart i den østerrikske alpebyen Sölden.

Søndag skal det kjøres storslalåm.

De siste årene har 25-åringen fra Rælingen måttet finne seg i å spille annenfiolin mens suverene Hirscher har herjet i bakken. Nå har østerrikeren lagt skiene på hylla, og dermed seiler Kristoffersen opp som favoritt.

– En av favorittene, i alle fall, presiserer han, og sier at det ikke spiller så stor rolle at Hirscher ikke stiller til start.

– Det kan hende det blir enda mer spennende for dem som ser på, men jeg må fokusere på meg selv. Jeg får ikke gjort noe med hva andre gjør, om de velger å slutte eller ikke, sier Kristoffersen.

– Kan bare skylde på meg selv

Tross mange forsøk lyktes det aldri for Kristoffersen å slå Hirscher sammenlagt.

– Det var et mål å slå Hirscher, og jeg håpet at jeg fikk en sjanse til å slå han. Men jeg har hatt så mange muligheter tidligere at jeg bare kan skylde på meg selv, sa Kristoffersen på FIS-Forum i Sölden fredag.

Da sparket det internasjonale skiforbundet i gang sesongen med taler og intervjuer, blant annet med den norske favoritten.

Henrik Kristoffersen vet at det ikke bare er å hente sammenlagtseieren i slalåm, storslalåm og i verdenscupen sammenlagt. Han vet det er mange som kan stikke kjepper i hjulene for han, og trekker fram to franskmenn.

– I slalåm så er det nok Clement Noel. Han kjørte veldig fort i fjor. I storslalåm er det nok Alexis Pinturault, sier Kristoffersen og legger til at Pinturault også blir den tøffeste konkurrenten om sammenlagtseier i verdenscupen.

25-åringen er klar på at det største for en alpinist er å vinne verdenscupen sammenlagt. Han har noen år vært svært nær, men de siste åtte årene er det Hirscher som har løftet den gjeveste kula av dem alle.

Nå er det alvor

Søndag starter kampen om sesongens første verdenscuppoeng, og for Kristoffersen handler det kun om å vinne. Han er ikke i Østerrike for å kjenne på formen eller annet. Nå er det alvor.

– Jeg har aldri vært på pallen her, så det må man selvfølgelig prøve å gjøre noe med. Jeg er ikke her for å bli nummer ti, da kan jeg finne på noe annet å gjøre.

Under FIS-Forum fredag fortalte den norske favoritten at alt ligger til rette for en god sesongstart.

– Jeg føler meg i bra form og det føles bra på treningene. Ting er mer rolig og skreddersydd for meg når vi trener. Men man har ingen garantier for suksess, det er små marginer og alt må fungere perfekt.

– Men vi har jobbet mye for å være så godt forberedt som mulig.

(NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken