Kristoffersen var 2/100 sekund unna en plass på seierspallen. Han kjørte ned til ledelse med fire utøvere igjen på starten. Han kjørte bra på toppen, men mistet tempoet litt på slutten, og tyske Alexander Schmid, som var 13/100 foran nordmannen etter 1. omgang, klarte så vidt å snike seg foran i mål.

– Det manglet litt. Ett tidel unna annenplassen, men i dag ryker seieren i 1. omgang. Jeg taper jo bare 2/100 til Odermatt i annenomgang, og han Schmid kjører vel sitt beste løp noensinne, sa Henrik Kristoffersen til Viaplay.

– Utstyret fungerer bra, og dette er et godt steg på veien. Det er likevel et godt stykke igjen å hente. Det er alltid stor forskjell på pallen og fjerdeplassen. 2/100 er så lite at det er kjipt, men sånn er livet, fortsatte han.

Onsdag er det kveldsslalåm i Madonna di Campiglio i en bakke hvor Kristoffersen trives svært så godt.

Klar seier

Den sveitsiske verdenscuplederen Odermatt hadde 18/100 sekund å gå på til italienske Luca De Aliprandini. Han dro til fra start og vant til slutt med 1,01 sekunder foran italieneren.

Kristoffersen vant søndagens renn i Alta Badia.

Rasmus Windingstad, som tok en oppløftende åttendeplass i søndagens renn i den samme bakken, ble frakjørt med 1,87 sekund og var nummer 14 etter en omgang. Han kjørte seg opp til en delt sjuendeplass med en solid annenomgang.

– Jeg er så fornøyd. Jeg trodde ikke at jeg skulle vært her i det hele tatt. I alle omgangene har jeg klart å kjøre best av alle på toppen, mens jeg kanskje «dør» litt mot slutten, sa Windingstad.

Falt tilbake

Lucas Bråthen var på 7.-plass etter én omgang. Han kjørte godt på toppen i finalen, men tapte veldig mye i den siste delen og falt ned til 11.-plass.

Timon Haugan endte 2,94 sekunder bak lederen på 24.-plass. Det var første gang oppdalingen kjørte en annen omgang i verdenscupen i storslalåm. I finalen ble han litt forsiktig. Han forsvarte sin plassering og fikk med seg verdenscuppoeng og gode FIS-punkter.

Fabian Wilkens Solheim var nummer 17 etter 1. omgang, og etter en trygg og grei annenomgang ble det 27.-plass.

Leif Nestvold-Haugen endte på en delt 33.-plass.

Atle Lie McGrath kjørte ut etter å ha vært bare 22 hundredeler bak ved første mellomtid.