Gå til sidens hovedinnhold

Kristoffersen langt bak de beste etter 1. omgang

Artikkelen er over 1 år gammel

I verdenscupåpningen kjørte Henrik Kristoffersen en brukbar 1. omgang. Han er likevel langt bak de beste før finaleomgangen. Rivalen Alexis Pinturault leder.

Fra startnummer 1 leverte Kristoffersen en litt rotete åpning i storslalåmen i Østerrike. Han gjorde få feil på det drøye minuttet han kjørte i de nydelige forholdene i Sölden, men det gikk litt for langsomt med 25-åringen.

Nordmannen var i mål på tiden 1.07,90 og så mektig sliten ut i målgården.

Alle de seks som kom i mål etter Kristoffersen la seg foran nordmannen. Best var rivalen Alexis Pinturault fra startnummer fem, som var hele 0,80 sekunder foran Kristoffersen etter den første omgangen.

Kristoffersen ligger på 10.-plass før finaleomgangen.

Les også

Nå skryter han av Skiforbundet: – De tok initiativet og dro dette i land

– For dårlig i henget

Også Mathieu Faivre imponerte fra startnummer 13. Han ligger på 2.-plass før den andre omgangen, bare 0,02 sekunder bak landsmannen Pinturault.

– Jeg er bare åtte tideler bak «Pinten» (Pinturault). Det er bare et halvsekund opp til teten, det er ikke så mye. Det er for dårlig i henget, det er det, sier Kristoffersen til NTB etter den første omgangen.

– Hva er det som skjer der?

– Det er bare for dårlig, rett og slett. Det er for lite tempo. Jeg prøvde, men jeg ble hengende litt for mye på kanten, istedenfor å slippe det nedover.

Svakt av de andre norske

Stefan Luitz på startnummer åtte var den første som la seg bak nordmannen.

Verken Leif Kristian Nestvold-Haugen eller Rasmus Windingstad klarte å true teten etter den første omgangen. Fra startnummer ni og elleve la begge seg bak Kristoffersen – Windingstad var 0,39 sekunder bak sin norske lagkamerat, og Nestvold-Haugen 0,48 sekunder bak.

Windingstad er nummer 15 før finaleomgangen, mens Nestvold-Hauger ligger på plassen bak.

Aleksander Aamodt Kilde åpnet bra fra startnummer 31, men fikk det meget tungt utover i løypa. Han var til slutt to sekunder bak franskmannen og ligger på vippen til å kvalifisere seg til finaleomgangen, som en av de 30 beste. Etter at de første 40 hadde kjørt lå nordmannen på 25.-plass.

En av dem som kjørte bedre enn Aamodt Kilde var Lucas Braathen. Han imponerte stort fra startnummer 40. Stortalentet kjørte jevnt over meget godt og ligger på 23.-plass.

Den andre omgangen starter 13.00.

(NTB)

Kommentarer til denne saken