Kristoffersen kjørte ut – kan tape viktige poeng

DÅRLIG DAG: Henrik Kristoffersen kom aldri i mål i den første omgangen i slalåmrennet i franske Chamonix.

DÅRLIG DAG: Henrik Kristoffersen kom aldri i mål i den første omgangen i slalåmrennet i franske Chamonix. Foto:

– Man kan ha et par dårlige renn, men ikke for mange, sier Henrik Kristoffersen.

DEL

På startnummer tre skulle Kristoffersen prøve å slå ledertiden til Clement Noel, men like før han skulle krysse mål hektet han høyrefoten i en av de siste portene og kjørte ut.

Rælingen-alpinisten leder verdenscupen både totalt og i slalåm før rennet, men ligger an til å tape til sine nærmeste konkurrenter etter utkjøringen i lørdagens renn.

– Man kan ha et par dårlige renn, men ikke for mange, sa Kristoffersen til pressen etter rennet.

– Det kommer flere renn, så jeg stresser ikke, sa nordmannen om situasjonen i verdenscupen.

Yule som leder hittil i første omgang, ligger kun 57 poeng bak Kristoffersen i verdenscupen i slalåm. Clement Noel ligger på andreplass etter første omgang, 0,24 bak, mens italienske Stefano Gross ligger på tredje ( 0,47).

Pinturault ligger som nummer to i verdenscupen totalt, 55 poeng bak Kristoffersen før slalåmrennet i Chamonix. Franskmannen ligger som nummer fire etter første omgang.

Solevåg beste norske

Sebastian Foss Solevåg er beste norske på en femteplass, 0,82 sekunder bak Yule i tet.

– Plasseringen er bra. Tidsmessig er det dårlig. Det skiller litt for mye der, sa Foss Solevåg til NRK.

Timon Haugan med startnummer 33 kjørte en god omgang og la seg inn på 11.-plass, 1,09 bak. Med det skjøv han Lucas Braathen ned til en foreløpig 13.-plass, 1,30 sekunder bak førsteplassen.

Jonathan Nordbotten ligger som nummer 23 ( 1,98) når 50 av 67 startende hadde satt utfor. Leif Kristian Nestvold Haugen kjørte ut i første omgang.

Haltet etter hekt

Kristoffersen og Nestvold-Haugen var langt fra de enste som kjørte ut. Elleve av de 50 første startende kom aldri til mål.

Da Kristoffersen snakket med NTB etter rennet så det ut som nordmannen haltet etter hekten, men 25-åringen sier det ikke er noen fare.

– Jeg traff porten litt på innsiden av kneet, så det var bare et slag på kneet, så det går fint. Sånne ting kan skje i slalåm. Man må kjørte tett og noen ganger skjer det. Jeg har ikke gjort det så mye i verdenscupen, sier Kristoffersen til NTB. (NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken