Gå til sidens hovedinnhold

Kristoffersen kjørte ut i Adelboden

Sebastian Foss Solevåg sikret norsk 9.-plass da Marco Schwarz vant slalåmrennet i Adelboden. Henrik Kristoffersen kjørte ut i finaleomgangen.

Schwarz vant sitt første slalåmrenn i verdenscupen foran tyske Linus Strasser og britiske Dave Ryding.

Solevåg, som lå som nummer seks og 68/100 sekund bak teten etter første omgang, kom godt i gang i traseen i solskinnet i Adelboden. Men i mellompartiet tapte han nesten halvsekundet og endte til slutt på 9.-plass, 41/100 sekund bak Schwarz.

Sesongens fjerde slalåmrenn ga nok en ny seierherre. Fra før har Ramon Zenhäusern (Alta Badia), Kristoffersen (Madonna di Campiglio) og Strasser (Zagreb) gått til topps.

Vanskelig helg

Kristoffersen, som vant slalåmrennet i Adelboden i 2016 og 2017, var 1,01 sekunder bak teten etter sin omgang og satte utfor med pallen for øye. Men tidlig i løpet, ut av den ene svingen, fikk han den ene skien på feil side av porten og kjørte ut.

Kristoffersen har hatt en tøff helg i Adelboden med 9.- og 27.-plass i de to storslalåmrennene. Etter lørdagens renn var han frustrert over at farten var for høy og mente det var livsfarlig.

En trasé med flere krevende partier enn i første omgang skapte problemer for flere enn bare Kristoffersen, som står med 64 individuelle pallplasser i verdenscupen. Ti av dem har kommet i Adelboden.

Hilste til lagkamerater

Solevåg lå godt an etter første omgang og benyttet muligheten til å finne TV-kameraet for å sende en hilsen:

– Lucas og Atle, vi savner dere! sa sunnmøringen.

Lucas Braathen og Atle Lie McGrath skadet seg begge i fredagens storslalåmrenn. Braathen har fått sesongen spolert, mens McGrath må belage seg på om lag seks uker utenfor konkurranse.

Solevåg og Kristoffersens var dermed Norges eneste representanter i finaleomgangen. Timon Haugan, som sto over lørdagens storslalåm, mistet snøkontakten og kjørte ut nesten før han var kommet i gang i første omgang. Jonathan Nordbotten kjørte også ut.

Leif Kristian Nestvold-Haugen prioriterte storslalåmrennene og sto derfor over søndagens renn.

Neste helg er det sveitsiske Wengen som venter for de norske alpinherrene. Der skal det kjøres utfor og slalåm.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken