I forkant av Debatten-sendingen kommenterte NRK-sjefen bråket rundt Sophie Elise slik:

– Vi kommer til å gå i dialog med Sophie Elise og finne en annen måte å samarbeide på.

Under Debatten ble Fürst Haugen hardt utfordret av programleder Fredrik Solvang om kringkasteren bør fortsette samarbeidet med influenser, som har en podkast sammen med venninna Fetisha Williams på NRK. Fürst Haugen sier den er en del av miksen av et bredt tilbud til unge.

– Jeg synes det er en fin stemning mellom de to. Jeg liker det innholdet når de fokuserer på ting som jeg vet er viktig for mange unge. Det er ikke så relevant å snakke om alt de snakker om. Jeg tenker det må bli opp til hver enkelt av oss å bestemme hva som er et godt tilbud, sa hun.

Fredet ikke podkasten

Fürst Haugen ville ikke kommentere hva Sophie Elise har i lønn fra kringkasteren. Influenseren var selv invitert til å møte i Debatten, men stilte ikke opp. Det gjorde heller ikke Fetisha Williams.

– Vi har sagt at vi skal ta en samtale med henne i den nærmeste tiden. Vi skal finne ut hvordan vi kan gå videre herfra, sa Fürst Haugen.

– Vil dere legge ned podkasten? spurte Solvang.

– Vi får se. Det er helt oppriktig, jeg vet ikke, fortsatte NRK-sjefen.

Sofie Steen Isachsen (28), kjent som Sophie Elise, publiserte forrige søndag et bilde som viste henne selv og en annen influenser sammen foran et speil. Den andre influenseren holdt en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika.

– Krevende for alle parter

I et innlegget på NRK torsdag kveld skriver Fürst Haugen at det ikke er en ukjent problemstilling at NRK-profiler har kommersielle samarbeid, men at debatten har løftet fram flere viktige, prinsipielle diskusjoner om influenser-samarbeid, både internt i NRK og offentlig.

– I tilfellet med Sophie Elise har vi ikke tatt godt nok innover oss hvor omfattende den kommersielle virksomheten er – og mer generelt hvor krevende det er å ha tilstrekkelig løpende kontroll opp mot presseetikken og våre interne retningslinjer.

– Det vi allerede vet, er at dette er en vanskelig sak, med flere sider, som har blitt krevende for NRKs omdømme, akkurat som at jeg vet at den har vært krevende for Sophie Elise. Det er jeg lei meg for, understreket NRK-sjefen.

Videre skriver Fürst Haugen at hun mener at mye av kritikken mot Isachsen har vært unødvendig krass, og at det fortsatt er plass til Sophie Elise i miksen av NRK-stoff.

(©NTB)