Frp-politiker siktet for besittelse av ovegrepsbilder av barn og narkotika

FORSVARER: Gunhild Lærum representerer den siktede Frp-politikeren.

FORSVARER: Gunhild Lærum representerer den siktede Frp-politikeren.

Artikkelen er over 3 år gammel

Frp-politiker trekker seg fra alle verv.

DEL

En Frp-politiker i 40-årene fra Østlandet er siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn og narkotikalovbrudd, skriver VG.

Han ble pågrepet under en ransakelse 9. mai, etter mistanke om at han oppbevarte barneporno. Siktede har inntil nylig sittet i kommunestyre og har tidligere hatt rikspolitiske verv.

– Han er siktet for straffelovens paragraf 232 som omhandler narkotikaforbrytelse, oppbevaring av en betydelig mengde narkotika, sier politiadvokaten i det aktuelle politidistriktet til VG, og bekrefter at det er snakk om amfetamin og noe kokain.

Mannen er også siktet for dopingforbrytelser.

Politikeren forsvares av Lillestrøm-advokat Gunhild Lærum.

– Han erkjenner straffskyld for narkotikasiktelsene, men nekter skyld for den andre delen av siktelsen. Min klient er svært oppbragt over det som har skjedd, og han er svært lei seg, sier Lærum til Romerikes Blad.

Ifølge Nettavisen har mannen meldt seg ut av partiet.

– Vedkommende varslet partiet om saken i henhold til våre rutiner. Han har trukket seg fra alle verv og meldt seg ut av partiet, sier leder av Frps organisasjonsutvalg. For øvrig er dette nå en sak for politiet, Helge André Njåstad til Nettavisen.

Ordføreren i den aktuelle kommunen forteller til VG at saken ble kjent for dem mandag denne uken da de mottok en håndskrevet fritakssøknad fra politikeren selv.

Ifølge ordføreren, inneholdt søknaden et vedlegg som bekreftet at han var siktet i en alvorlig straffesak.

Artikkeltags