Tre menn fengslet etter skyting i kriminelt miljø

En person er skutt på Bjørndal i Oslo.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

En person er skutt på Bjørndal i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Av

Tre av de fem mennene som er pågrepet etter skytingen på Lambertseter i Oslo, ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

DEL

De tre er ilagt brev- og besøksforbud i hele perioden, og de to første ukene må mennene sitte i full isolasjon, opplyser politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NTB.

Alle tre nekter straffskyld etter siktelsen, ifølge deres forsvarere Jan Christian Kvanvik, Chamkor Singh Nagra og Jacob Sanden Ringsrød. De siktede begjærte seg løslatt.

De tre, som er henholdsvis 37, 33 og 19 år gamle, er alle siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen på offentlig sted.

– I tillegg har alle hver sine siktelsesposter for mindre alvorlige lovbrudd, sier Henriksbø.

Væpnet aksjon

Fengslingen skjedde samtidig med at tungt væpnet politi aksjonerte mot en bolig i Askim.

Politiet var tirsdag tilbakeholdne med informasjon knyttet til aksjonen der politiet tok seg inn i et hus i Askim i Østfold. Øst politidistrikt henviste til Oslo politidistrikt og lederen for etterretning og etterforskning, politiinspektør Grete Lien Metlid.

Hun ville ikke kommentere den pågående aksjonen, men opplyste til NTB at politiet jobber fortløpende operativt etter at det var to konfrontasjoner i et kriminelt miljø i Oslo natt til mandag.

Uendret tilstand

På Lambertseter skjøt flere personer mot hverandre på åpen gate uten at noen kom til skade. Tidlig på morgenen ble en mann i 30-årene livstruende skadd da han ble truffet under en konfrontasjon i et parkeringshus på Bjørndal sør i Oslo.

Metlid opplyser at tilstanden til mannen som ble kritisk skadd, var uendret tirsdag, og at hans pårørende har kommet til Oslo.

Samtidig med den omfattende politiaksjonen i Askim, startet det første av tirsdagens tre fengslingsmøter etter skuddvekslingen på Lambertseter i Oslo tingrett.

Trolig to nye fengslinger

Ytterligere to personer som er siktet i denne saken, blir trolig framstilt for fengsling onsdag. Alle fem er pågrepet for skytingen på Lambertseter.

– Ingen er foreløpig pågrepet etter skytingen på Bjørndal, men det pågår en omfattende etterforskning, opplyste Metlid tirsdag ettermiddag.

Hun legger til at politiet kjenner til alle de siktede fra tidligere, og at de tilhører et kriminelt miljø i byen.

(©NTB)

Artikkeltags