Gå til sidens hovedinnhold

Kreftkoordinator på plass

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne uken hadde jeg en god dag på jobben som folkevalgte i Rælingen Kommune. I Utvalg for Helse og Sosial fikk vi en orientering av vår nye kreftkoordinator og alvorlig sykdom. Hun ble tilsatt i mars og er allerede i full drift med sin gjerning for våre innbyggere som går igjennom en vanskelig tid. Jeg vil si velkommen til oss og føler meg veldig trygg på at dette er en god ansettelse. Vi er heldig som endelig har denne tjenesten i vår kommune.

Det har ikke bare vært enkelt å få dette på plass. Rælingen Høyre har blitt nedstemt 2 år i budsjett på denne stilling. Vi har ikke bare lyttet, men tatt en beslutning på at dette er noe vi har behov for og vil prioritere.
Rælingen Høyre fikk gjennomslag og det er med en glede at dette ble enstemmig vedtatt for budsjettet 2020. Men på et tidspunkt var det usikkert om vi ville klare det da administrasjonen satte en stopper på grunn av økonomi. Igjen var det Rælingen Høyre som fikk saken opp og vi fikk satt i gang ansettelsen i Formannskapet.

Tjenestens innhold:

  • Tjenestene tilpasses individuelt etter kartlagt nødvendig behov, med fokus på ressurser og medvirkning.
  • Koordinere og samordne tilbud og tjenester (hjemmesykepleie, vurderings og mestringsteam, tjenestekontor, fastlege, palliativt team på Ahus mv).
  • Være et bindeledd mellom kommunen og spesialisthelsetjenesten.
  • Samtaler via hjemmebesøk eller telefon.
  • Informasjon, råd og veiledning i forhold til ulike plager og symptomer.
  • Tilrettelegging av hjemmesituasjon.
  • Ha oversikt over samarbeid med ulike pasientforeninger, frivillige og likemenn.
  • Undervisning, råd og veiledning til helsepersonell.

I utvalget ble vi enige om at dette må vi få informert om til våre innbyggere og jeg tenkte at dette både er en god sak og viktig å informere om! Om du ønsker mer informasjon gå til Rælingen kommune hjemmeside og søk på kreftkoordinator.

Bjørn Ole Uglem, Rælingen Høyre, Rælingen

Kommentarer til denne saken