– Det er greit å ha perspektiv på ting, men det er ingen tvil om at det er kjedelig, sier Bråthen til NTB.

– Det ble ordnet på fem minutter da feilen ble oppdaget. Da fikk jeg første fly som kan ta meg til München, sier han.

– Men jeg er seks-sju timer forsinket, og testsenteret i Oberstdorf er mest sannsynlig stengt, legger han til.

Det betyr at tirsdagens kvalifisering kan ryke for landslagssjefen. Alle som deltar i hoppuka i en eller annen kapasitet, må vise til en negativ koronatest ved ankomst.

Misforståelse

Flytrøbbelet, som Dagbladet meldte først om, oppsto ved innsjekk på Gardermoen.

– Selv om jeg har gyldig koronasertifikat, tolket personen bak skranken det som om jeg hadde en positiv test, sa 53-åringen.

Bråthen avla en positiv koronatest 14. desember, og der startet misforståelsen, ifølge landslagssjefen.

– Personen bak skranken tolket det som at jeg ikke kunne reise på 28 dager etter den positive testen, men når du har tatt vaksine, er det helt andre regler som gjelder, forklarte han.

Positiv

Landslagstrener Alexander Stöckl er ikke spesielt fornøyd med hendelsen, men mener det ikke vil gå ut over laget nevneverdig.

– Det preger ikke laget sånn sett, men det blir litt ekstra jobb. Man må organisere litt mer på grunn av det, så det er mulig han ikke kan være med i bakken i morgen, sier Stöckl til NTB.

Hoppuka starter i tyske Oberstdorf onsdag med kvalifisering dagen før. Den tradisjonsrike turneringen varer til 6. januar. Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen er de tre andre stedene det skal hoppes.

– Hvis dette er de største problemet i hoppuka 2021/22, blir jeg glad, sier Bråthen.