– Det er svært beklagelig at dette skjer nå. Det er jo en ekstra belastning for dem som allerede har vært utsatt for stor belastning. Den smittede har blitt flyttet fra hotellet til et eget karantenehotell, sier Vik til Romerikes Blad.

Testingen av de som bor på hotellet ble igangsatt tirsdag. Tirsdag kveld skriver VG at 440 personer ble testet i løpet av fem timer og at alle prøvene var negative.

– Beboerne har vært utrolig tålmodige. De ble bedt om å holde seg på rommene sine og vente på tur, noe de gjorde, og de ansatte har gjort en fantastisk jobb med å rigge til dette så raskt og så effektivt, sier Vik til avisen.

– Testingen starter umiddelbart

RB har vært i kontakt med en familie på to voksne og flere barn. De er spredd over flere rom på hotellet og 16.59 kom tekstmeldingen:

«Det er oppdaget et tilfelle av korona blant beboerne på Olavsgaard EPS. Vi ber derfor alle om returnere til rommene sine. Alle beboerne oppsøkes på rommene sine fra klokka 17 i dag, for hurtigtesting. Alle må holde seg på rommene sine etter test. Det kommer ny SMS når testen er klar. Middagen tilpasses testingen».

Kort tid etter kom det en ny sms:

«Koronatest på Olavsgaard. Testingen starter umiddelbart».

Den evakuerte familien RB har vært i kontakt med ønsker ikke å stå fram med navn og bilde, men forteller at dette selvsagt er en ekstra belastning.

– Dette oppleves som en ny krise, men vi har nesten ventet på at det skulle skje, sier mannen i familien til rb.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen karantene

Etter at en person testet positivt for korona, ble det iverksatt en rekke smitteverntiltak ved hotellet. Blant annet innebærer dette at beboerne vil være inndelt i kohorter ved måltider.

Det vil også bli iverksatt ny testing av alle på evakueringssenteret om tre dager.

Kongebesøk

Søndag besøkte kongeparet Olavsgaard hvor de møtte overlevende og evakuerte etter skredkatastrofen i Gjerdrum. Det er foreløpig uklart om kong Harald og dronning Sonja berøres av smittetilfellet som nå er påvist ved hotellet.

Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik opplyser imidlertid til RB at Slottet er varslet om situasjonen.

RB har vært i kontakt med hotelldirektør Geir Harald Opdal Fjellheim. Han opplyser at hotellet ikke kan kommentere saken, men henviser videre til kommunen.

Informasjonsansvarlig i Gjerdrum kommune, Marie Rjaanes, henviser videre til Lillestrøm kommune.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spørsmål til helseministeren

Mandag sendte Anniken Huitfeldt (Ap) et skriftlig spørsmål i Stortinget til helseminister Bent Høie (H) om hvorvidt de evakuerte vil bli prioritert i tildeling av koronavaksinen.

– Mange av de evakuerte etter skredet i Gjerdrum bor i dag på hotell eller tett sammen med andre hos familie og venner. De vil ikke like lett å kunne opprettholde anbefalingene fra helsemyndighetene om ingen besøk og sosial distanse, skriver Huitfeldt.

Høie har ennå ikke besvart spørsmålet.