Gå til sidens hovedinnhold

Kontroversielle avgjørelser og stor dramatikk: – Vi fortjente mer

Artikkelen er over 1 år gammel

(Eidsvold Turn – Kvik Halden 1-2). Det ble tungt for Eidsvold Turn i returen til 2. divisjon da de fikk to røde kort.

** Se hele kampen i bunnen av artikkelen **

Det er ikke ofte man ser en fotballkamp hvor fire gule kort resulterer i to røde kort.

I lørdagens retur på Norges 3. høyeste nivå, ble dette tilfellet for Eidsvold Turn.

Først ble Markus Furseth gitt sitt andre gule kort kun fem minutter etter Kvik Haldens utligning. Så skulle midtstopperen Magnus Kristengård få samme behandling av dommer Hafezi 14 minutter før slutt.

– Jeg syns det er vanskelig å kommentere situasjonene. De to første er litt overtenning fra oss i en periode av 1. omgang vi blir ordentlig kjørt, men jeg kan være enig i at det er fire softe og kunne vært annerledes. Men jeg vil heller fokusere på hva vi kunne gjort annerledes, sier Turn-trener Joakim Dragsten om situasjonene som på lang vei var matchavgjørende.

Så den komme

For etter at Herman Henriksen scoret for Eidsvold Turn like før pause, våknet fjorårets overraskelse i Post Nord ligaen. Kvik Halden responderte etter 59 minutter da Kevin Krans fant nettmaskene.

Med to utviste spillere, forsøkte Dragsten og stable opp et defensivt godt lag som skulle presse Kvik Halden unna den matchavgjørende scoringen.

Med intensiteten i spillere som Benedict Notoane og Jesper Kornbakk, var ikke Eidsvold Turn mer enn tre minutter unna å redde ett sensasjonelt poeng med ni mann.

For i det Eidsvold Turn la all sin energi i å presse ballfører på Kvik Haldens venstreside, endte ballen på høyre hos Filip Johansen Westgaard som klinket ballen via stolpen og inn.

Rett før Westgaard løsnet skudd, kunne man se en Turn-trener som grep seg til hodet i redsel for hva som kunne komme.

– Jeg skjønte at det var en situasjon vi kunne slippe inn på, fordi da hadde vi presset knallhardt på innleggsposisjonen og må skyve. Kall det kanskje litt heftig press, men energien vi viste kan vi uansett ikke ta fra gutta, sier Dragsten.

Les også

Turn klar for etterlengtet comeback: – Vi kan slå bra fra oss mot alle lag

Ville ha straffespark

Det var ikke nok med at Eidsvold Turn fikk to spillere sendt i garderoben før slutt, men de skulle også være involvert i en diskutabel straffesituasjon.

Ulrich Nessble spilt igjennom og taklet av Kvik Haldens midtstopper Ole Aleksander Strømsborg. Til Myhrer-publikumets og Ulrich Ness store fortvilelse, ble spillet vinket videre av dommeren.

– Jeg syns den er ganske klar. Han ga meg mulighet til å oppsøke den, og han sparket foten sin opp i leggen, sier midtbanedebutanten som fikk sin første seriekamp etterovergangen fra Strømmen.

Med en muligstraffe som ikke ble gitt og to røde kort imot, var ikke velkomsten tilbake på det høyeste nivået i klubbens historie siden 1976, noe særlig hyggelig for Eidsvold Turn.

– Vi fortjener mer. Det er inntrykket nå, men det er en enorm skuffelse. Men det er en velkommen til 2. divisjon. Vi må bare leve med det, oppsummerte Dragsten.

Kampfakta

Eidsvold Turn – Kvik Halden 1-2 (1-0)

Myhrer Stadion. Mål: 1–0 Herman Henriksen (42), 1–1 Kevin Krans (59), 1–2 Filip Johansen Westgaard (90). Gult kort: Ole Aleksander Strømsborg og Deni Hasanagic, Kvik Halden. Rødt kort: Markus Furseth (to gule, 64) og Magnus Kristengård (to gule, 79), Eidsvold Turn. Dommer: Mohammad Hafezi, Reinsvoll IF.

Eidsvold Turn s lag (4-3-3): Peter Rusina – Markus Furseth, Magnus Kristengård, Runar Flugheim Heggestad, Johan Kolbjørnsrud – Kristoffer Trandum Nordlie, Jon Erik Økland, Ulrich Østigård Ness (Henrik Navarsete i 10 min.) – Stian Teksum (Benedict Notoane i 24 min.), Ingolfur Örn Kristjansson (Robin Hofer Dahl i 35 min., Jesper Kornbakk i 10min.), Herman Jappée Henriksen.

Les også

– Jeg må bare si at det er beintøft når sånt skjer. Det er så simpelt gjort

SE HELE KAMPEN OG SITUASJONENE SOM AVGJORDE HER:

Se hele kampen her.

Kommentarer til denne saken