Gå til sidens hovedinnhold

Kontrollen endte med kun to forelegg – nå tror politiet bilistene ble varslet

Artikkelen er over 1 år gammel

Under en trafikkontroll i en 60-sone i Skogbygda avholdt UP en laserkontroll. Resultatet var kun to forenklede forelegg.

Nå tror politiet at bilistene ble varslet om kontrollen, skriver Raumnes.

Ifølge avisen skal det ha blitt skrevet ut et forelegg til en sjåfør av en personbil som ble målt til 80 km/t, mens en lastebilsjåfør ble målt til 78 km/t.

– Som vi har sett i sosiale medier i det siste, så er det å varsle hverandre å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. Man kan i verste fall varsle noen som kjører i ruset tilstand i sitt eget nærmiljø, eller som er til fare for andre langs vegen, for eksempel skolebarn, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes til avisen.

Politiet får mange henvendelser om hvor de bør ha kontroller, men Foseid forteller at det ikke hjelper om man varsler hverandre.

Problemet er blitt velkjent for politiet. Så sent som i helga gikk gruppeleder for UP på Romerike ut i RB og ba varslerne om å gi seg med praksisen.

– Det er rart at man er vil­lig til å ad­va­re noen mot po­li­ti­et, da det­te kan få fa­ta­le kon­se­kven­ser i et­ter­tid, fortalte han da.

Les også

UP har sett seg lei på varslerne: – Kan få fa­ta­le kon­se­kven­ser

Kommentarer til denne saken