Gå til sidens hovedinnhold

Sharif tok ut millioner før konkursen

Artikkelen er over 6 år gammel

– Dette er straffbare handlinger, sier bostyrer.

Tommy Sharif har tatt ut en rekke større beløp fra ett av selskapene som er slått konkurs. I sum er det tatt ut flere millioner kroner bare det siste halve året.

I tillegg har selskapet solgt unna en rekke verdier. Dette viser opplysninger Nettavisen sitter på.

Ifølge Sharif selv er gjelden i de åtte selskapene til sammen 94,5 millioner kroner, og det er ingen verdier i selskapene.

I alt er ni selskaper slått konkurs.

BAKGRUNN: Stor-konkurs for Sharif: Skylder 94,5 millioner

Har drevet for kreditors regning

Nettavisen har konfrontert bostyrer med opplysningene. Han er forundret over at Nettavisen har fått tilgang til informasjonen.

– Dette er selvfølgelig disposisjoner som jeg ønsker å se nærmere på. Saken slik den foreløpig er opplyst er jeg av den klare oppfatning av at det er foretatt omstøtelige disposisjoner. Det er opplyst om utbetalinger og overføringer til Sharif privat, sier bostyrer advokat Christian Lundin til Nettavisen.

– Er det lov å gjøre slike uttak?

– Nei, fordi at det skjer på et tidspunkt hvor selskapene er insolvent, sier Lundin.

– Hvilken konsekvenser kan dette få?

– Dette er straffbare handlinger. Her står vi overfor åtte tomme selskaper. Nå er det riktig nok to eiendommer i disse selskapene, men begge er overbeheftet. Virksomheten har vært drevet for kreditors regning i lang tid, og gjennom uttakene og overføringene blant annet til seg privat er kreditorene forfordelt. Det er etter det opplyste ikke ført regnskaper for noen av selskapene i 2014, slik at det er vanskelig å få oversikt. Det er også uklart om det er levert selvangivelser eller overført midler til skattetrekkskontoen, sier han.

Advokat Lundin skal nå prøve å finne ut hvor det er blitt av alle pengene.

– Er de sendt til utlandet, eller er det flyttet til en annen virksomhet? spør han.

Er varelageret solgt eller kastet?

Andre opplysninger Nettavisen har fått tilgang på viser at Sharif har overført nesten 220.000 kroner til selskapet som eier lokalene hvor broren nå har startet dekkvirksomhet.

Advokat Christian Lundin understreker at boet kommer til å fremme krav mot Tommy Sharif.

– Det blir også sentralt å undersøke hva som har skjedd med varelageret og utstyret fra dekkvirksomheten. Er det solgt og kastet sånn som han sier, eller er det flyttet over i Sharif AS som såkalt drives av broren eller til andre steder?

– Med tomme bo er det vel begrenset hvor lenge du kan jobbe med dette?

– Det er klart, men det er ikke bare jeg som ser på dette. Det er offentlige kreditorer som er inne med full tyngde, og jeg samarbeider med dem. De er interessert i å få kartlagt dette. De vil også ha tilgang på langt mer informasjon enn det jeg som bobestyrer i disse selskapene har tilgang på, sier advokat Christian Lundin.

Har god dialog

Nettavisen har forelagt opplysningene for Tommy Sharif, men han ønsker ikke å kommentere alt.

– Jeg har god dialog med bobestyrer og har allerede gitt opplysninger til han, og kommer til og gi alle opplysninger som er nødvendige får å få avklart det du spør om, skriver han i en E-post til Nettavisen.

 

Kommentarer til denne saken